Glassdax i solen på stan nu snart

Efter ett snack med mina goda vän Sophia via MSN så skuttar livet fram igen. Hon är en god vän som bor på tok för långt ifrån mig med hennes sambo. Så det är långt mellan gångerna vi ses vill jag lova. Men det är time att göra något åt det nu för det måste bli en träff snart igen öga mot öga i en stadskamp =) (Läs barbesök) Får liksom styra upp detta så det blir av.

 

Så efter vår trevliga pratstund så känns det att kurret i magen efter glass i solskenet vi har här i Göteborg idag är snart ett måste. Funderar på om jag ska testa av någon av de nya glassarna från GB kanske och skippa mjukglassen idag med lakrits-strössel på fast det e förbaskat gott vill jag lova.

 

Hoppas att någon vill hitta på något nu ikväll för jag är sugen. Ska nog ha lite sms terror när jag sitter där i trappan ner mot kanalen sen och äter glassen.

 

Sköt om dig och ha en underbar Valborg

 

Kram Per

image106


Köp ut sprit till era barn ta ansvar!!!

Puh!


Måndagen börjar med slit. Hela min blogg var knas. Men allt löser man med lite klia på huvudknoppen eller hur. Nu rullar det på som allt ska göra igen.

 
Solen skiner ute så man är lite sugen på att dra ut äta en glass å se på kjoltyg. Det är ju ändå valborgsmässoafton och jag hoppas fortfarande att min "syster" och Bella ska komma förbi och hälsa på. Fast klockan tickar och har inget hört ännu så det blir nog en annan gång.  

Planerna för ikväll är NOLL jag är öppen för idéer och lite fest under sulan är aldrig fel känns det som just nu så passa på. Vore man 13-14år nu så såg man troligtvis fram mot denna kvällen kanske just då som första fyllan inträffar för många. Frågar du mig så finns det väl inga fel med det att de får lära sig vad en riktig baksmälla innebär. Bara de lär sig och tar ett litet avstånd från den några år tills en så e det soft.  

Varför e det fel att köpa ut till sina barn? Jag tycker det är bra att föräldrarna som köper ut till sina barn bryr sig faktiskt. I den värld vi lever idag så finns det för många måsten och pekpinnar. De som vill ha tag på grejer får alltid tag på det ändå. Satt i Nordstan i fredags och trafiken in på systemet var hård. Studerade hur det var gubbar som sprang in på systemet och köpte dricka, sen stod det småflickor utanför och vänta snällt på gubben de mutat att köpa.  

De som kanske inte hittar någon som köper ut till dom eller inte vågar fråga får ändå ett rus i någon form senare. Tragiskt är det med dem som blir erbjudna skit som droger och vill testa för det är tufft. DROGER E FAN INTE TUFFT!!! 

Är medveten om att jag tänkas få skit för just denna blogg men tänk efter själva. Ger man ungarna en redig fylla hemma första gången (läs som föräldrarna tror att det e deras barns första fylla) Så ser man först vad de tål och hur de reagerar. Ha en öppen dialog men era barn och erbjud dem alltid att hämta dem om de skulle ta några droppar för mycket under denna kväll och annars med givetvis. Det värsta ni kan göra är att skälla på dem om de skulle råka ha blivit berusade. Möt dom istället och ta hand om dem. 

Nej som förälder sitter man där ovetande och har totalt glömt bort hur det såg ut på nätterna när man var ute innan man bildade familj. Idag ligger åldern från 12-13år de är på stan vid 4 på nätterna i berusat tillstånd. Många av dem har säkert sagt att de sover hos en kompis och deras kompis har garanterat sagt det samma till sina föräldrar. På de viset så är det fritt spelrum hela natten och ljuvlig ångest dagen efter. 

Ungdomar ta vara på era liv och gör inget som känns fel utan stå på er och våga säg nej för DET är tufft glöm aldrig det.  

/Per som inga barn har vad han vet

Min BLOGG är ur funktion!! Fler som har samma problem?

Nu e det kört. Kan bara läsa mindre än hälften av det jag bloggar. Nått är galet vet ej vad, kan va jag som gjort nått fel eller så har blogg.se problem. Testa att gå in via http://pellepop.blogg.se så fattar du vad jag menar

Tack

*Problemet är nu löst. Jag fick byta mall så blev allt som det skulle =)*

Lördagsbus på RioRio i Göteborg

image92
Ojojoj Nu var det lördag och dags för ännu en fest. Men jag ska faktiskt erkänna att jag hade planer på att låta tjejerna gå alena utan mig denna kväll. Inte för att de skrämde bort precis varenda tjej som faktiskt kom fram till mig under fredagen för att snacka =) Utan för att låta dem ha en tjejkväll utan att behöva dra på mig å se hur killarna e avis på avstånd för tro mig jag vet nu vad ?Kung på Avenyn? betyder =) Kan ju inte direkt säga att jag va ledsen när vi gick armkrok upp för avenyn och de på vardera sida om mig och de gjorde narr av alla de killar som försökte med ord och blickar få vara med oss. Men se där gick de bet banne mig. image89
Med facit i min hand så ångrar jag verkligen INTE att jag följde med. Denna kväll var det inte direkt Karatefylla som gällde utan en kväll med massa dans i skosulorna. Det var nu Lördag och dags för RIORIO nere i kanalen. En Salsabåt jag bara gått förbi i normala fall men nu var det time att besöka den. Mina Salsasteg är lite rostiga men skit samma tänkte jag det e ju bara att dansa med ett smile så löser det sig. image90
Förfesten stundade och vi hade sagt 22:00 och jag har den magiska kvarten så jag kom kvart över med en flaska J.Daniels för nu skulle det bli klackar i taket. Det man får räkna med är brudar och kläder som ska letas upp så det tog ett tag vill jag lova innan de va med på noterna. Det börjar ringa i mobilerna och helt plötsligt kommer det in killar som också skulle hänga med oss ut ikväll. Nice tänkte jag då raggar de på tjejerna vi har med oss så kan jag blinka åt mitt håll och få göra det i lugn & ro utan att Soraia skulle se och bli sotis då med snabb reaktion komma fram och sätta händerna i sin sida och försöka se sur ut så tjejerna skulle tro att vi var ett par och då backa =) image91

Killarna som kom var kollade först lite sådär på mig. Jag var ju ny i deras ögon och tankarna flög garanterat genom en del skallar att vad gör han här? Jag va inte där för att pissa revir utan ha kul med ett glatt gäng. Efter några minuter så slappna de av och vi började se fram emot en kväll av glädje med dricka i våra ben. Min kamera gick på högvarv och många härliga bilder togs i fotoblixtens åsksken. Jag var extra glad för det va nu 4veckor sen jag träffade Soraia och det har vart veckor med fart, glädje och festande.
image93
Lillebror & TjejernaBrosan kom å bytte ut tjejerna =)
Fröken Örebro, hennes kompisa & storebror =) Jag höll mig i mitten=)
Soraia trvides nu =)Suss klagade inte alls heller =)
Sen skydda de mig från andra tjejer som en sköld då & då =)
Mr.Gasolina visar vad som gäller =)Vem vinner?
image105
Soraia & Suss ville gärna åka frampå bilen men se det blev det inget med för nu var hemgång ett faktum=)

Låt mig säga som så att nu var klockan 04:00 och stället stänger så hemgången var ett faktum. Efter en tjockiskorv som jag av misstag RÅKADE köpa smitandes förbi de som stått och väntat på sin tur. Sen bekanta jag mig med några finska tjejer i samma ögonblick vid korvköpet som var otroligt trevliga. Där står man sen och tuggar i sig korven med detta glada gäng man vart ute med och tanken på att behöva åka hem var inte vad jag hade i min skalle då vill jag lova. Det var evigheter jag kände så vid denna tid på dygnet. Men sällskapet, riorio, kvinnorna & vårkänslan gjorde sitt till. Denna båt ska jag tillbaka till snart tänkte jag för där kunde man släppa loss vill jag lova. 

TACK för en underbar afton med många glada skratt, dans & dricka. Detta måste det snarast bli repris på? 

PS Salsan var det inga problem med och nu kan jag nya ord också =)  

Prost!!!



 


Fredakväll på EXET i Göteborg

Ingen lätt match vill jag lova men jag låter bilderna prata för sig själv...
En bild säger mer än tusen ord.

Tack Tjejer!

image82
Snacka om att det skulle bli en hård kväll med dessa partypinglor, jag hade inte fel tro mig...

Drinkflickor     Kö till Exet   
Dans va givetDricka mera =)    
Vill jag hem?  


Kan ju bara säga att en kväll med dessa två fröknar kan inte vara tråkig och det kommer visa sig i Lördagens bilder från Rio Rio den underbara salsabåten här i Göteborg. Detta var förfesten inför Lördagen kan jag lova

Varför???

Nu är det skumt. Här somnar man vid 03 inatt och vaknar med ett ryck 06:37 så vaknar man igen? Så vad ska man göra denna strålande dag då om man bortser från huvdvärke?

Ingen verkar på G att fylla sin lilla eller stora mage med lunchmat så jag får väl själv sätta mig på nått sunkigt lunchhak och spana. Ska bara ta mig in i duschen så jag sniffar gott och kan stråla ikapp med solen idag.

Kommer in ikväll och ger min bild av dagen som gått sen =)

Kramisar alla glada i solens sken

Fullbokad i helgen

Brutal huvudvärk råder i denna blogg så det blir inget skriva just nu. Men jag lovar att innan du vet ordet av så finns jag här igen och rattar ner några kråkfötter om mitt liv.

Under valborg ska minsan på fest fick jag veta idag. Ja vem kan säga nej till vackra kvinnor som vill att man ska va med och festa. Kan säga redan nu att det är ingen idè att försöka locka över mig til andra fester denna helg för en kväll får banne mig va nog.

Så lev väl i helgen som kommer. För vem vet vi kanske ses på en av krogarna i Göteborg.
 

Ta det som en man, va som en kvinna dagen efter & ta chansen för man vet aldrig när nästa dyker upp

/Per

Döda var svårt men nu är jag duktig

Visst är det skönt med fint väder. Höra fågelkvitter från träden och se alla barn leka ute på gården. Men jag saknar de gröna ängarna då man var barn och kunde utan risk ta av sig skorna och strumporna. Springa omkring där på vallens gröna äng och solen sken sina varma heta strålar över en. Man plocka smultron på långa strån och livet var en dans.  

Sommarlovet gav frihet och glädje oftast. Man slapp tänka på något som behövdes göra för det fanns ju inget krav att nått skulle göras eller hur. Man var fri och ovetande om alla måsten.
Det finns en sjö där jag växte upp. En skogstjärn som är underbar att bada i. Där tillbringa man större delen av tiden på sommaren och hade otroligt roligt vill jag lova. Jag var strandens busfrö och en gång efter att jag haft kallt vatten på en bekant som är 5år äldre än mig så tar han i mina fötter och doppa mig med huvudet i slemdelen på sjön. Tro mig jag vet efter det hur ett ljus känner sig som blir stöpt. Så efter den svängen så vart det över med att kasta kallt vatten på soldyrkaren, i alla fall han  

Förövrigt så snurrade dagarna på mellan bad, smultronplock, cykeltrippar, koja och tältande i tid och otid när man hade sommarspring i benen. Fast det bästa på den tiden var att ligga på mage och med en fiskelina, fet mask på kroken ligga där på bryggan och se när fiskarna va framme nyfiket på masken och nafsade. För man ville ju dra upp någon firre som fastnat på kroken. Jag och min kompis Erik kunde hålla på med detta i timmar och ibland så var det någon hungrig fisk som tog allt på en gång och då var det bara att håva in fångsten för att göra katten glad hemma. 
 

Första fisken jag fick när jag var ute på egen hand och fiska var en stor mört.  En riktigt fet silverfärgad firre som katten skulle jubla över hemma tänkte jag. Men hur i hälsingland skulle jag få död på den? Ville ju inte röra i slemmet och absolut inte stoppa in fingret som jag sett andra göra för att bryta nacken av fisken.  Nej istället tog jag en promenad till Göran & Greta. Ett äldre par som bodde cirka 100meter från sjön där jag var och spendera mina sommardagar mest hela tiden vid vackert väder. Göran & Greta var alltid snälla och jag hoppades på att Göran skulle vara hemma så han kunde hjälpa mig med att ta död på mörten för den skulle banne mig hem till katten som en smaskig måltid. Han hjälpte mig att ordna mitt problem sen fick jag en kniv så jag kunde ordna det själv med nästa fisk jag skulle fånga i mitt liv. 
 

Tro inte att kattskrället ville äta rå mört. Nej morsan fick koka det först då först satte katten tänderna i den. Vad var det för skillnad på en råtta & fisk för den katten tro? 
 

De flesta av de äldre man växte upp med i barndomen är nu borta från jordelivet. Men jag är lyckligt lottad och har både farmor, Mormor & Morfar kvar. Farfar var en stor förlust för mig. Han var den första som tog med mig till Klarälven för att fiska. Han förklarade givetvis hur farlig älven var och att jag absolut inte fick gå dit ensam utan skulle hålla mig vid tjärnen. Jag kunde simma men älven var ström så där skulle jag få svårighet att komma i land med tanke på strömvirvlarna som är i den. Farfar gick bort 1996 så det är 11år nu sen och tankarna finns många gånger på hur han var och vad han gjorde. Han gav mig uppmärksamhet och tog sig tid för mig. För mig har alltid de äldre setts med respekt och jag är väldigt rädd om dem jag har kvar. I mina ögon blir de aldrig äldre utan de är som en saga där rollfigurerna ser & är likadana år efter år i ens liv.


image81
 
På bilden ovanför så är det min farfar som andra person från vänster och min farfarsfar längst ut till höger på bilden. Är väldigt glad över de få bilder jag har från dessa tider på släkt i generationer innan mig. Fick denna nyss från en släkting på Maili och det är jag djupt tacksam för. Ska efterforska och se om det finns möjlighet att få fler bilder från denna tid. På den tiden var det inga stora maskiner som gjorde jobbet utan då hjälptes man åt och verkligen arbetade. Idag sitter många med någons slags maskin som gör jobbet. Det jobb som det kanske krävdes 10personer för på den tiden görs av en maskin idag som kanske övervakas av en småfet stamkund på McDonalds där han eller hon stannar till efter sina slitsamma 8h på jobbet för att köpa med sig dagens middag ifrån. Så frågan är om vi inte hade det bättre förr och mer glädje i jobbet vi gjorde. Snabbmaten kom mycket senare in i Sverige och förändringarna smög allt snabbare in i våra liv.  

Frågar du mig så kommer jag att säga att tekniken har gått för snabbt och tagit över människans liv helt. Jag menar kolla bara hur vi lever. Det är ju inget snack om när Tv`n brakar sönder då är det bara att köpa ny och nu finns det ju bara plattskärmar. Laga? Nej det blir lika dyrt som att köpa nytt så det är bara att ordna till det i form som många tvingas göra till skyhöga räntor i form av ett enkelt smärtfritt lån i någon butik. Nu är det ju inte bara en tv i våra hem utan det finns data, mikrovågsugn, video, dvd, sterio, köks-tv, sängkammar-tv, fritös, brödrost, köksradio, diskmaskin, pizzahäll, kyl & frys, spis, ismaskin fasen jag har även en skoputsmaskin i hallen fast tv i köket har jag klarat mig utan (läs inte ordnat ännu men det blir när jag renoverat köket) Ja men sen har vi en annan massa skit som vi egentligen inte behöver men kan va bra att ha. 
 

Fasen jag införskaffa för bra länge sen en chokladmaskin som man enkelt kunde göra varm chokladdryck i. Den var enkel och smidig bara att fylla med mjölk och hård choklad för det finns en rotor i botten på den som slår sönder chokladbitarna så det blir dryck av det hela. För hela grejen var att den värmer upp på samma gång. I botten av denna maskin sitter en tapp där man enkelt kan sätta muggen under och fylla på så man har en god kopp chokladdryck att värma sig med. Villa man piffa till det lite extra så kunde man blanda i lite alkohol så blev det genast mycket varmare i kroppen sen. Har jag haft den igång? Nej den står fortfarande kvar i kartongen. Dricker jag varm dryck? Nej, här gäller bara kalla drycker. Men köplusten fanns så maskin blev det. Man kan ju tänka sig att använda den en gång kanske i framtiden vem vet.
 

Om jag tänker efter så finns det egentligen inget jag skulle dö av om jag inte hade här hemma. Fast tänker inte kolla om det stämmer genom att göra mig av med det jag har eller sluta köpa nya saker. Fast visst finns tanken då och då på att göra rent hus när man städar.
 

Så jag får nog sätta mig vid vår lilla stuga vid en sjö i Värmland i sommar och leva lite som de gjorde förr. För där finns ingen el nämligen så mobilen får vara kvar hemma och det övriga som kräver el tar jag då också semester ifrån. Tänk dig själv att sätta sig med ryggen mot en björk med en flaska gott vin i handen, blicka ut över den sjö som stilla ligger där i sommarkvällens månsken. Bara få rensa tankarna och slå ihjäl den 50 11 eländiga myggan som försöker suga mig på blod.
 

/Per

Läran om livet, till dig som tror du är så perfekt. 2000st ord skrivet om detta

Jag fryser klockan är 05:42 och det är många nu som snart vaknar eller är vakna redan. Jag sitter här och har inte sovit alls inatt igen. Ligger i sängen verkligen försöker att sova men tankarna spinner runt i mitt huvud. Ta för ett exempel en kommentar till nått jag har skrivit här och denne som skrev det fick mig att tänka på en sak. Orden denne skrev var 

 
kanske är svårt att få folk att följa med dig ut och fika var och var annan dag.. de flesta vuxna männsikor har ju ett jobb att sköta.. 

Man skriver här för att uttrycka sig eller förmedla något. För min del är det mest för att radera tankarna ur mitt huvud som håller mig vaken. Om man läser det som blev skrivet i denna kommentar så lyser det snart igenom. Man blir klassad till att inte vara som alla andra eller är det avundsjuka för det man tror jag lever i? Just den raden denne skrev: De flesta vuxna människor har ju ett jobb att sköta PUNKT PUNKT PUNKT. Just dessa tre punkter var som att bli skjuten i hjärtat och själen. Det liv jag lever just nu är inget jag valt snarare min kropp som tvingat mig att ta ett ordentligt kliv ner och tänka till. 
 

Varje dag är för mig också en fight för att klara mig igenom. De som inte känner mig eller vet varför jag är hemma gör som samhället i övrigt man blir dömd under en bissar även ibland mörk och totalt felaktig tanke från en individ som inte alls känner mig. 
 

Efter all den tid jag tvingats vara hemma för att jag inte vissa dagar tar mig ur sängen, äta mat eller något så enkelt som svara i telefon så blir man arg på sig själv. Man vill komma tillbaka till livet som man hade innan och ha ett jobb. För det är just de som är den sociala biten i vårt korta liv som säger att du är normal. Om du inte är av en högre tjänst i arbetet för då är du lite bättre än de andra varför inte vara lokalvårdare men då tillhör du de lägre i klassen. 
 

Jag som sitter här då vilken klass blir jag slängd i av dem som har sitt perfekta liv sina tre skrikande ungar en kombi och allra helst en villa på någon fin postadress. Eller den som lever ensam fast ändå har ett jobb att gå till och kan sina dagliga rutiner till punkt och prick. 
 

En del är titelkåta och vill ha nått extra att berätta för de denne möter att de är någon slags Chef för något i sitt yrke. Sen åter igen så är det ju skillnad på att va chef och lokalvårdare. Eller att bo på en fin postadress istället för ett ställe det skrivs mycket om i tidningar att där händer många brott. 
 

Låt mig då berätta en av sakerna som hänt mig i livet.
 

Det var veckan före jul. Årtalet är ur mitt minne men någon gång på 90talets mitt.  Själva julaftonen skulle vara på en tisdag och jag stod i ett köpcentrum för att sälja porslin av finare klass. Som veckorna innan jul alltid är så var det full rulle och folk bar hem sina kassar fulla med saker till andra. I många fall handlar det mest om att barnen givetvis ska få uppleva en fröjdefull jul med många fina paket och sen sitta i jultomtens knä för att bli fotograferade. Sen har vi oss vuxna som många av oss köper klappar till nära & kära för att sen förhoppningsvis få något tillbaka. Men ärligt hur ofta får vi vuxna paket av varandra som innehåller sånt vi verkligen vill ha? Nej det blir ofta samlat i en hög och man använder sällan det man fått. Fast i mitt fall så har det vart reko saker som jag faktiskt använt vissa saker mer andra saker mindre. Nog om detta åter till min berättelse från denna julvecka. I de köpcentrum där jag sålde så fanns det på den tiden många utstötta ur samhället. Dessa underbara människor som verkligen hade en och annan historia att berätta från deras liv som var värt så mycket mer att lägga i hjärtat än att springa fötterna av sig på butikerna och handla julklappar bara för att det ska vara så. Jag har aldrig bett folk att gå eller stött bort dom i jobbet oavsett vad. Många vill bara prata och berätta något känna att det fanns hopp liksom. Denne person som detta handlar om var speciell och har satt mitt med många andras hjärtan i brand när detta berättas. Han var runt de 35-40åren kommen fast svårt att avgöra då han verkligen var sliten. Hans händer va svarta och slitna som hans övriga utstrålning. På pricken en vecka före jul så kommer han fram till mig med ögonen fäst på pjäs som var till salu för 850: - Han beundrade denna länge och väl kan jag lova. Det var en oljelampa som var av modell större i porslin. Har för mig att den var blå/grön i färgerna och mycket vacker att se på. Han tittar på mig och säger den där vill jag ha. Inga problem sa jag det e klart du ska ha den. Jo det finns ett problem säger han och det är att mina pengar kommer på måndag, dagen före julafton. Men jag vill ha den poängterar han. Åter igen inga problem säger jag, kommer du på måndag när du fått pengar så är lampan din jag reserverar den till dig. 
 

Varje dag kom han förbi och titta på lampan bytte några ord med mig och såg rent nöjd ut. Helgen kom och det blev fullt upp att göra vill jag lova men han kom förbi för att titta och då han märkte att jag hade häcken full med galna kunder som köpte saker för att kunna gå hem till sina familjer sen och slå in presenterna och senare riktigt slita upp paketen efter att de fyllt magarna med så mycket mat att de bara egentligen vill gå på toa en sväng och läsa reklam. Sen ska man givetvis sitta där och säga åhhh så fin denna vet jag precis vart jag ska ha. Mellan maten och jultomten så är det givetvis Kalle Anka och hans vänner som man sitter med barnen och tittar på. Man är med släkt eller kanske bara familjen just denna dag och frossar i sig mat och byter stålar i form av presenter alltså.
 

Helgen var över och nu stundar den mest Djävulska dag på året i affärerna, dagen före julafton några timmar. Men jag va laddad och redo i max för att sälja kan jag lova. Kommer in i gallerian och ska precis ta bort filten jag hade över porslinet jag sålde där. Grejen var den att jag va vid detta lag kompis med alla utstötta i denna galleria så mina grejer fick vara i fred. Andra som stod på samma ställe som mig och sålde sina prylar fick saker snodda & sönderslagna. Men frågar du mig så var de svin av hög klass i försäljning. De valde sina kunder efter hur de såg ut och motade bort övriga med nått snorkigt fnys, såg ner på dem och pratade skit om dem när de var i närheten. Samma personer som jag har pratat med hela veckan och gjort mig kompis med. Men då fick porslinet jag hade vara i fred också. 
 

Filten var nästan av och vem står där framför mig om inte den man som vart och tittat på lampan hela tiden. Han sträcker fram 850:- för att köpa, tro mig nu var jag ett enda stort frågetecken över det inträffade. Där står mannen med de slita svarta händerna och trasiga kläder med en ålder på mellan tänkbara 35-40åren, fast han såg ut som närmare 70. Tankarna for runt som en häst på Täby Galopp på mig i skallen nu. Varför denna lampa? Kan ju också tillägga att det var rena rama turen att den fanns kvar för jag hade ju lovat att reservera den men kunde väl aldrig tro att han faktiskt skulle köpa den. Så hade en kund innan lagt upp pengar så hade den blivit såld kan jag lova. Men ödet var på min sida denna gång och affären gjordes upp. 
 

En flis hade gått bort i porslinet under själva lampfoten. Det märkets inte dock men jag påpekade detta med en ursäkt och erbjöd att dra av 50:- för detta. Han gick med på det och betalade 800:- utan att tveka. Jag bad han gå hem med ena delen av lampan först för att sen komma tillbaka och hämta den andra. Den var väldigt otymplig att frakta annars om man skulle ta båda på en gång då denna lampa var i två stora delar nästan som en piedestal. 
 

Han traskar glatt iväg med sin nyinköpta lampa och kommer snart tillbaka för att hämta den andra delen. Med sig i handen hade han en välfylld godispåse. Det var plockgodis från Pressbyrån och där är det ju inte billigt vill jag lova men fan så gott. Sträcker fram denna påse med orden Varsågod denna skall du ha för att du varit så snäll och trevlig hela vecka mot mig. Jag bockar mig av glädje för vad jag hade fått av mannen fast min nyfikenhet höll på att koka över vid detta laget. Varför köpte han lampan??? Jag tänkte e ju bara tvungen att fråga.
 

Jo det är som så att min far gick bort för två veckor sen och idag fick jag en liten slant i arv. Istället för att köpa dricka för alla pengarna som jag gör varje dag så ville jag ha något att minnas han med. Denna lampa var så vacker och jag har ordnat ett hörn hemma i min lägenhet där den ska få stå och jag ska kunna se den varje dag och tänka på min far.
 

Tro mig nu var det inte långt från tårar hos mig. Där står jag dagen före julafton med min kund som berättar detta och i handen håller jag min godispåse som jag fått för min godhet mot denne. Behöver jag säga att detta har varit nått jag tänkt på ofta och speciellt vid jul. Tankarna finns också vart denna man befinner sig idag? Jag hoppas han har en av mina änglar som vakar över han så inget går galet för han.   /Andepaus, samlar mig lite 

 
Det jag vill ha sagt med detta är att ALLA E LIKA MYCKET VÄRDA!!! Döm inte andra för hur dom ser ut eller vad dom gör, titta dig själv i spegeln istället och fråga dig om du inte har några brister som inte syns i den fasad du lever i? Utan lokalvårdaren så skulle chefen få sitta upp till näsan i skit. Oavsett vilken hudfärg man har så är alla lika mycket värda som människa och bör tammefan på ren svenska bli behandlade därefter. Sluta sparka på den som redan ligger, hjälp denne upp istället. Ett hej eller ett ärligt leende kostar varken tid eller pengar fast det ger rikedom till den som behöver få känna sig som en i gänget en medmänniska som har ett värde. Till dig som skrev kommentaren vill jag bara säga att jag är vuxen men har inget jobb just nu pga att min kropp inte har kraften för det så ursäkta mig så hemskt mycket för det du perfekta människa utan problem.  

Nu har klockan hunnit bli 07:20 så jag hoppas verkligen att du har läst detta och kanske även skänker en kommentar på detta för att det är nått som jag får ett leende på mina läppar då jag faktiskt ser att någon har läst och lämnar ett tecken från sig. Även den som lämnar en plump i kommentarerna uppskattar jag faktiskt för ordet är fritt, det är dina ord inte mina som du skriver. Nu ska jag lägga mig igen och hoppas på att jag somnar helst innan 09:00 
 

En kram till dig från mig/Per

70st brudar på en kväll

Ja vad säger man när en så stor person fyller 70år. Jack Nicholsons blev 70 igår (22/4) På en fest för 600 inbjudna så ska 70st servitriser springa runt

Servitriserna ska symbolisera varje år i kvinnokarlens liv. Ok jag blir 34år i sommar men väntar nog tills jag blir 40 så det blir ett jämt antal för 34 är ju inget att fira så och när jag tänker på det så är banne mig 40 inget att fira heller =) Någon skrev att en man aldrig blir äldre än 23 och då borde jag va mellan 15-18 nu då =)

image80

 Men jack har ju vart med i riktigt stora filmer som Gökboet, Häxorna i Eastwick & The Shining som är tre klara favoriter till mig för att bara tänka på några. Ser verkligen fram emot hans nya film "The Bucket List" som handlar om 2 cancersjuka män som rymmer från en klinik med en önskelista på vad de vill göra innan de dör. 

Så nu ska jag hylla Jack med att kolla på en annan av hans filmer ikväll innan jag somnar, nämligen "Something's Gotta Give" där han busar med dottern och sen blir kär i mamman. Grattis Jack!!!


Naturbilder =)

Man kan säga att någon promenad blev det inte till Eriksberg för fröken vårväder varnade för att det var kallt. Hamnade på en fotografs hemsida och såg fina bilder som gav harmoni. För foto ligger mig också varmt om hjärtat.

Nu blir det att städa istället för godis på Eriksberg

PS Bilderna är tagna i sköna Värmland under påsk

 På skogspromenad med Tanja    Tanja vid en sjö

 Slavgöra        Kapad av från liv

                  Kall vårdag vid Klarälven  


aftonbladet.se + Linda Rosing = Tröttsamt

Vad ska man säga?

Kan man bli annat än TRÖTT när man slår upp för att läsa aftonbladet.se och det slår aldrig fel. Linda Rosing på bild!!! Börjar nästan tro att hon har fått en praktikplats på tidningen för att kunna berätta om allt som händer i hennes liv. Jag menar vem bryr sig? Hon är en före detta som man verkligen inte vill veta mer om nu, frågan är om man någonsin brytt sig om henne. Men ett plus i kanten ska hon ändå få och det är att kunna marknadsföra sig själv.  Nej nu är aftonbladet.se historia för mig kan jag säga. Man tycker att HäntExtra är skvallertidningen Nr1 men SORRY de får vika undan för Aftonbladet för den blaskan har tappat allt banne mig. Så expressen.se här kommer jag för att stanna, visst det finns skvaller där också men inte BARA som i aftonbladet.

 

Det är en vanlig söndag. Man sitter framför burken och funderar på livet. Danne gjorde nyss sitt tappra försök att få med mig ut och äta mat eller varför inte spritluckan ikväll. Men jag tackade snällt nej. Jag grävde fram några bullar från frysen istället. Morsans hemmabakade kardemummabullar *mums* Sköljde ner dom med Cola givetvis. Så nu myser min mage vill jag lova. Helst skulle jag vilja dra ner till Eriksberg å att hämta hem massa lösgodis för att fullända kvällen med tillsammans med en bra film å vila ögonen på.

 

Borde egentligen städa här hemma som duktiga Sara gör just nu, bara för att hon får gäster imorgon. Ryktet säger att hon ska bli äldre och klokare =) Lena bjöd med mig för att slippa vara äldst på festen men hon får gå där och tillhöra den äldre generationen för jag stannar hemma =) Men ska jag välja mellan en promenix till Eriksberg för att köpa godis eller att städa så blir valet ENKELT det blir Eriksberg. Så det är väl bara att ladda mobilen medans man tar en dusch och sen ta sig genom dörren och ut i det fria. Vi ses senare om inte här så IRL dvs. Om inte Linda Rosing kommer och knackar på min dörr efter detta och vill göra ett "hemma hos" reportage =)

 

/Per


Det absolut roligaste jag sett på nätet

Fan va gött med ett skönt skratt

Tro mig den länk jag fick av Benny nyss var det bästa jag sett på länge. Tack Benny det var precis vad jag behövde nu.

http://sjl.funnyordie.com//v1/landing.php

Livet rullar på och det är Lördag. men jag är planlös för kvällen så vi får se vad som händer. Kanske om jag har tur så kommer det ett ufo med gröna gubbar och tar mig bort.

/Per

Mysafton i kväll =)

Fyfan!!

Jag var ute till kiosken en sväng nu och solen skiner. Men satan i gatan va kallt det blåser.

Ladda med choklad från Mmmmarabou, dillchips från Estrella och Cola så nu blir det en soft afton. Det är bara en bra film som saknas nu

Går inte många meter idag, skulle det bli att jag går ut så går jag inte en meter längre än vårväder =)

Ha en underbar fredagsafton för nu lämnar jag burken för en stund


SMS tävling med garanterat pris

image74

Jaha!

Är det såhär nätterna ska va en tid framöver?

Jag känner mig piggare och det var skönt med en vilodag. Kommer väl att sova fram till minst 13:00 om ingen slår ner min dörr och jagar in en galen katt.

Om det är bra väder när jag vaknar så åker jag ner på stan och tar mig en fika på egen hand. Tänker inte ringa eller sms någon för att fråga om de vill hänga på.

Lena kommer väl slita ut sin tummen på ringuppknappen imorgon för att få en chans att hänga med ut i solen på en fika. Eller så kommer Fröken Vårväder skicka sms och säga att hon gärna fikar med mig på stan =)

Vi kan köra först till kvarn =)
Nej seriöst jag tror nog att en fika på egen hand är vad det blir.

Först ska jag komma i säng och få lite sömn. Fast den tanken känns långt borta just nu kan jag säga. Hoppas bara att samma tåga i kroppen finns imorgon annars blir det en lika lång och seg dag som det vart denna Torsdag som varit.

Vem skickar sms först idag?

1a priset består av att få bjuda mig på fika
2a priset blir att bjuda mig på bio
3e priset blir en helkväll på stan som du betalar =)
4e-21a får bjuda på midda

Nu blir det med all säkerhet både mygg & sms fritt imorgon =)

Time att reglera rätt sängen så den känns skön att ligga i. Greppa fjärren och kör upp benen å sen kör man upp huvudet lite så blir man lite banan (utan pyjamas) som sover sött

Nattisnatt igen

/Per

 

Sex fot under marken

Varför känner jag mig i vägen? Varför känns jag som en börda för andra i min närvaro? Detta är en känsla som är ovana för mig då jag har förr haft många i min närvaro. Jag blir överlycklig när det ringer och någon faktiskt söker upp mig. Då menar jag en person jag bryr mig om och som finns där. Men i för många fall när det ringer så vill någon ha hjälp med ett mobilproblem eller så är det nått företag som vill sälja något.

 

Idag har jag mobilen på ljudlöst och svarar inte någon när jag ser att det ringer. Jag har rätt till en dag som denna utan att behöva ifrågasättas varför. Ibland händer det att folk nästan tar förgivet att bara för att de ringer mobilen och signaler går fram så ska man svara i mobilen. Blev man lika arg/sur förr när inte varenda kotte hade mobiler och kunde nås i tid och otid? Jag menar var man inte hemma så kunde man inte svara eller hur? Det sköna med mina mobiler är att en av dem tar bara emot samtal medans den andra har jag bara för att ringa ut. Detta innebär att ingen kan ha kollen på mig om jag sitter i telefon för länge eller för mycket, jag väljer själv om jag vill prata eller inte med vederbörande.

 

Kvällen har vart soft. Klockan 20:54 ringer jag pizzerian för att beställa en kebabpizza med banan, ok jag vet skum kombi men skitgott. Tur att man är stammis för stället stänger 21:00 Så nu är det kväller och jag funderar mest på att ta ett bad för att testa de nya skumprodukterna jag köpte igår. Det vore skönt med tanke på denna skitdag som inte blev bättre av att jag låg och storlipade åt avsnitt 10 i tv-serien "Kyle XY" som var ett hjärtgripande avsnitt i en serie som jag hoppas det kommer en säsong 2 av så snart som möjligt.

 

Mauro Scocco gör brutalt bra musik som passar just nu. Snacka om en artist som skriver med känsla. Det finns några låtar på nya skivan som verkligen bär mig fram. "Sex fot under" är en av dem.  
Den känns som en befrielselåt som man gärna vill uppleva och tvingas en dag att få göra det för där har man inget val. Döden kommer ju bara, men inget jag ska hjälpa på traven för att den ska komma snabbare. Men där kan man aldrig försäkra sig för olyckan kan vara framme snabbare än man anar och ens tid på jorden är över. Vi vet inget om morgondagen eller 5år framöver egentligen. Må du spela trumpet för Sankte Per varje dag vännen. Du är saknad av många?

 

Ni som skriver kommentarer till min blogg, TACK! Det värmer varje gång man ser att någon faktiskt har läst vad man skrivit. För mig har bloggen blivit ett bra sätt att försöka förklara mitt liv och även kunna skriva av mig både sorg, glädje & depp fast glädjen vill jag helst försöka behålla inom mig och inte skriva bort. Nu ska jag fylla badet och släcka alla lampor, tända levande ljus i badrummet för att försöka känna lugn.

 

Sov så gott vännen vart du än är och vad du än gör just nu/Per


"Kyle XY" på femman ikväll

http://peekvid.com/

Där kan man se filmer och mycket annat så som serier man följer på tv. En serie jag bara älskar just nu är Kyle XY missa inte den när den har premiär på Kanal 5 20:00 IKVÄLL!!! En tonårspojke vaknar upp i skogen utan att veta vad han gör där.

I "Kyle XY" försöker han och människorna i hans närhet förstå var han kommer ifrån. 

Serien har ett fint budskap till vår värld som vi lever i. så för allt smör i småland missa inte denna serie som kommer bänka dig framför tv`n varje gång den sänds jag lovar. 

Gillar man tv och vill se när saker och ting sänd så är www.dagenstv.com en kanonsite att söka snabbt på.


Godis som tröst

Det känns tomt vet inte vad jag ska skriva. Skrivandet inatt hjälpte mig att slappna av så jag kunde sova några timmar. Sen kan man ju fråga sig mycket som man ska blotta sig här?

 

Önskar man hade en famn att vila huvudet i, bara få slappna av och slippa tänka alls. Istället sitter man här och trycker i sig godis som tröst. Godis är en bra lösning på livet. Det kan ersätta både frukost, lunch & middan. Men vem bryr sig, förutom alla kroppsfixerade som verkligen lever i fasadens värld.  

 
image72

 

Vinden är hård ute just nu så dörren blåser igen hela tiden. Man vill ju ha in lite syre i hemmet. I fåtöljen hittar man ingen skön ställning framför datorn just nu. Men huvudet känns ordentligt rensat från nattens mörker i alla fall och det är skönt. Mobilen är satt på ljudlös så man slipper höra när det ringer. SMS trillar det in på den andra mobilen men bara ett fåtal besvaras just idag.

 

Ska göra ett besök på en loppmarknad i helgen för är det något jag saknar just nu så är det just att stå där och bara va. Försäljning är ju mitt liv och det är då jag mår som bäst. Oavsett summan som jag får i handen så är det en affär. Det jobbiga med att stå på en marknad är när det kommer familjer och föräldrarna är som stora luftballonger med sitt egocentriska levande. Barnen får bara följa med i varje steg som föräldrarna tar fast vill barnen ha någon liten grej så drar föräldrarna dem därifrån för att finna jakten på det dom vill ha. Garanterat så lustköper större delen bara saker för att mätta sitt behov på att köpa. Men barnen får som sagt va inte ha detta behov utan ska se föräldrarna bära hem de mest konstiga saker och barnen själva får va glada att de fått följa med i mammas & pappas stressiga värld för en liten stund. Ibland när jag uppmärksammar detta så brukar jag skänka barnen en liten grej för att de också ska få nått kul att bära hem. Rätt eller fel? Jag anser mig själv göra rätt för att ge uppmärksamhet till ett barn idag är väldigt nyttigt för barnet själv. För i denna värld vi lever i så kan man fråga sig om det egentligen finns plats för barnen och all tid det faktiskt krävs av föräldrarna?


Mitt stora, feta, svarta & ensamma liv....

Ett pussel, en bild som föreställer helvete. Det är mitt liv just nu och de pussel jag lägger. Det är svart som en kolbit och känslorna för livet tynar bort allt mer för varje stund. Man har de sista bitarna i handen att lägga ut på bordet för att göra pusslet klart. Varje steg man tar är tungt och man vill bara skrika rakt ut i den tomma, svarta, kalla natten.
 

Jag orkar inte mer snart. Man kvävs av alla krav och måsten i livet som sänker ner mig som människa i skiten. Drunknar totalt snart i all skit som står mig upp till hakan. Tankar som kommer är ?Varför blev man till? hur länge till ska man behöva vara kvar? kan det bli mörkare nu?

 

Fan det känns i hela ens kropp att något är helt fel. Man känner hur man andas tungt ibland och kramp fyller kroppen i varje ben. Klockan är 6 på morgonen och man har inte fått en blund i ögonen. Istället ligger man och oroar sig över de kommande timmar som följer denna nya dag. Jag vill stänga av och vara ensam nu ett bra tag?

 

Allt man försöker göra rätt blir så fel hela tiden. Man försöker göra allt för att finnas till för andra personer i ens närhet, även om man knappt kan andas rätt själv. Man ger skratt i fasaden som man döljer sig bakom för att det inte ska synas hur det känns där inne i själen. Men nu är jag trött på hela skiten och stänger bara av. Har gjort det förut och gör det igen fast denna gång blir det för en längre tid. Jag är medveten om att en del personer i ens liv kommer man inte ha mer kontakt alls med efter detta men då är det meningen att det är så de ska vara.

 

Skriver inte detta för nått jävla medlidande. Den som ens närmar mig nu kommer jag blockera ut från mitt liv för evig. Åter igen känner man sig liten och sitter där ensam i rummet och leker med lego eller kraschar någon bil i väggen. Återigen ska man behöva känna denna känsla som man gjort så många gånger förr. Men jag är trött på livet och alla omöjliga krav man ständigt måste stå upp till hela tiden. Man får svälja allt för ofta de ord som sårar ens hjärta. Ta bara detta med att vara snart 34år och inte har skaffat fru, hus, volvo, tax och det värsta tänkbara som sårar mest BARN!! Ja hur ofta får man inte höra detta piskas mot en som regn i facet när man cyklar i motvind och det regnar småspik, för det är så de känns när någon säger det. Tamefan så lever vissa livet igenom med deras fasader som om det vore en idyllisk 50tals bild från den perfekta familjen i USA. Vissa får bara en familj med sambo och ett barn som ett trolleritrick. Andra får barn med X antal olika partners. Sen är det de som aldrig får chansen till detta som för livet vidare och det är väl där jag känner mig mest hemma och kommer mest troligt trilla ner i den lådan.

 

Jag kommer inte säga förlåt till någon för att jag tar avstånd nu för att bara va själv. Det är min fulla jävla rättighet att göra det jag vill utan att någon ska sticka näsan i nyfikenhetsgrytan. Har bara en sak att säga: Sköt dig själv å skit i mig?
image71


HATAR DETTA JÄVLA LIV

Om man skulle försöka sluta röka?

 

Kroppen skulle nog bli gladare då skulle jag kunna tro och plånboken skulle jubla. Men frågan är om viljan finns och om jag är stark nog att lyckas?

 

Ska man bara sluta rakt av eller trappa ner dag för dag?
Fy! Det vänder sig i magen vid blotta tanken. Jag behöver råd i detta känner jag och det är inget jag ska besluta här & nu precis.

 

Livet känns bara lite meningslöst just nu kan man säga. Känner ingen glädje i något utan det känns som jag börjar gömma mig igen. De e då själva fan om kraften jag samlade på mig i Värmland redan är slut. Eller är det nått med miljön i Göteborg jag vantrivs med så förbaskat?

Allt grundar sig nog i ensamheten jag lever i.

 

Känns som man vill så mycket och försöker verkligen nå fram men responsen är usel så jag gör som jag brukar, lägger ner å slutar bry mig. Eller som Uggla sjöng 1977:
För jag skiter i allt, men det skiter jag i?.

 

Imorgon ska jag bara va hemma. Bara ta det lugnt och skita i mobilerna. Kommer nog va /away på msn och kolla då och då men troligtvis skita i att svara någon alls där. Kommer inte släppa in någon alls genom min dörr imorgon bara va hemma å skita i allt.

 

//Per


Bimbo från Lappland i Stockholm?

Klockan är 03:59 Jag har precis tänt en cigg. Jag vet det är inte bra att röka. Men jag vill sluta fast några laster bör man ha i ensamheten. För det är precis just det nattens mörker skriker ut till mig Pelle du är ensam.


image70
 

Man ligger där i sängen och nästan ber att få sova fast tanken vrider till det och de hela slutar i ensamhet. Vore det mer enkelt om någon låg där bredvid och susade in i nattens härliga sömn med ett leende på läpparna, troligtvis för en dröm hon har och inte för att ligga där bredvid mig. Helt plötsligt kommer tanken på deklarationen som ska göras klar innan den 2 maj och man har inte ens börjat med den. Sen fladdrar det på tv, jo den börjar på att ge upp nu så ett byte ska ske. På femman ser man en film med B.Middler som är sådär fast ändå nått att vila ögonen på en natt som denna. Nått som stör mig är att i reklamen så säger de att filmen presenteras av ÖB fast det säger Ö OCH B. Visst de där och finns där fast jag har inte hört någon säga Ö OCH B utan kort och gott ÖB. Till råga på allt har de hyrt in någon bimbo från Norrland som nyss flyttat till Sthlm och har en dialekt blandad från Lappland till Sthlm. Hon kanske ser sin stora chans att detta kommer bli hennes genombrott och kunna få bli inbjuden till festerna på Stureplan. Ye BITE ME BIMBO!!!

 

Nej tackar vet jag Eniros reklam där småfolket skriker vi vet var, vi vet var. Det är vad jag kallar bra reklam på tv. Man blir glad av den i alla fall. ICA`s reklam börjar man bli lite less på, den va ju kul de första 45 gångerna. Sen kan man fråga sig när det bästa disk och tvättmedel ska komma ut på marknaden så man slipper se hur de blir bättre å grymmare för varje vecka som går. De körde stenhårt ett tag med diskmedel 3in1. Men det som inte framgår där är att i storstäderna och på många andra ställen i Sverige så har vi så bra vatten så vi inte behöver 3in1 när vi diskar. Nej ska sanningen fram så förstör det med tiden porslinet. Men vad händer då? JO nu har det kommit 5in1. Snacka om att marknaden skapar behov för oss som ska försöka hänga med i svängen. Det finns dock en reklam jag fastnat för och det är Uncle Ben`s ris i påse som man kokar upp på 10min sen är det färdigt. Där snackar vi bra grejer som jag absolut ska testa. Annars ska man stå där och måtta med rätt mängd vatten och ris och efteråt få skrubba grytan från allt ris som sitter som berget fast. Nej ner i kokande vatten med påsen från Uncle Ben och sen vips så är riset klart på 10min.

 

image67

Morgondagen nalkas snart och man väntar på att solskenet ska komma innan man somnat denna natt. Jag hör i skrivande stund hur fåglarna börjar kvittra på utsidan redan nu. Mutter å jag som hade kunnat tänka mig en dag på stan imorgon med lite shopping och lunch. Nu blir det nog snarare en kvällstur med en drink på någon krog istället om jag inte snart får sömnpulver i ögonen av John Blund.


image68
 

SJÄLVKLART med fågelkvitter så följer även gubben som bär ut morgontidningen. Jag hör hur hissdörren låter och det kan bara va han vid denna tiden 04:27 Underbart och jag som hade hoppats få sova vid halvett inatt. Med facit i hand så kan man säga att det sket sig. Skönt är det dock att slippa få morgontidningen som slår i golvet när de kastar in den vid denna tiden på dygnet. Sen slipper man ta reda på tidningen där den ligger och skräpar i hallen. Testa den i 3månader och höll på att bli knäpp. GP är ju typ 5in1 och ett rent helvete att läsa utan att få händerna fulla av trycksvärta. Läste man blaskan 1 gång i veckan så var det rekord. Ja vad va följden av detta då? Tidningen kommer 7 dagar i veckan varenda jävla morgon. Jag läste tidningen 1 gång i veckan. Detta innebär att varje gång jag skulle genom dörren så sparka man snyggt skiten åt sidan och där samlades en prydlig hög av papper. Inte nog med det, den ska ju sorteras också så pang ner på gården när hallgolvet var fullt av GP. Släng skiten i återvinningen för papper sen hem och ta emot mer. Nej fy fan på ren svenska, 3månader sen var det över för min del och aldrig igen vill jag ha det. Det räcker gott med all reklam som kommer i lådan ner på golvet. Men där finns ett problem. Jag vill inte ha hemköp, Ica, Willys och all annan skitreklam. Sätter jag upp Reklam nej tack på dörren så får jag inte min religion varje vecka? Precis Siba, Elgiganten och ONOFF, där snackar vi reklam med klass. Denna reklam är som att få känna gud klappa en på huvudet och Buddha smeka en på magen när man får sitta där på Gustavsberg och läsa samma reklam för 50 11 gången och drömma sig bort. Hur löser man detta problem tro?


image69
 

Nä nu får man sluta tänka på saker och ting. Svälja en Ajax 5in1 och läsa reklamen från ÖB innan man slocknar i sängen. Sen får eniro krypen visa vägen till drömmarnas land bara inte Uncle Ben står där med en rispåse för då är det kört redan vid pärleporten banne mig. Låt någon lapp/sthlm:are bära ut G OCH P så flyttar jag snabbt till en koja i skogen och läser Jyskreklam från 1996 banne mig

 

GOD NATT igen/Per


Natten är kommen

Då var det time 4 bed

Kvällen har gett mig ett mycket 3vligt samtal om livet

Ska ta med mig vissa tankar in i sömnen och hoppas på att morgondagen ger en lika härlig dag som denna. Vem vet det kanske blir ett krogbesök på en av avenyn`s ställen med lite tur eller varför inte ett besök på nån pub närmare bara man slipper "Vår krog"

image65

Men nu ska jag försöka få en normal blund i ögat för att kunna få sova gott inatt. Sen får vi se vad morgodagen ger

image66
Sov så gott alla ni där ute i den mörka natten som nu är kommen. Vi ses garanterat imorgon

Kram //Per

Om Sex.... (Sen ett bra tips för den som vill ha ett nummer redan ikväll)

....timmar så ska jag helst sova.
Helst slippa genomlida ännu en lång natt utan sömn innan 03:30

Men vem orkar tänka på att sova nu? jag menar aftonsolen går ner över stan och
musiken strömmar ut genom högtalarna i form av
"Frida-Dunka mig gul & blå"
"BYZ-Karatefylla"
"Kobojsarna-Sång om ingenting"

image60

Man har inte gjort många knop idag. Har öven haft nöjet att räkna alla ord jag skrivit i bloggen sen jag började och det va nära 7000st ord. Snacka om att Pjatt ligger efter där. Morsan har ringt ett X antal gånger under dagen hon har lite saker på gång som jag försöker prata förstånd med henne om, fast lära en gammal hund att sitta...

Men nu börjar magen skrika och den är sugen på Pizza. Måste jag så gör jag det ensam om ingen har lust att hänga med för en kebabpizza skulle sitta gott just nu. Kolla själv vilka smakfulla pizzor de kan göra på Jättesten. Min special är med Kebab, räkor, annanas, paprika och en massa sås över.

image59

Nu ska vi kolla om det finns någon som hakar på och äter Hisingens godaste pizza nere vid Jättesten innan 21:00

Fick veta att någon skulle grädda frasiga våfflor ikväll och tro mig jag gjorde allt för att bjuda in mig själv där. Tror inte hon fatta vinken att jag var sugen på att äta våfflor så det får bli att gå långa vägen ner till pizzan och äta ensam /Tack för den=)

image64

PS.Sen har jag fått ett bra tips på en sida om man är trött på sitt mobilnummer

http://www.guldnumret.se/
image61


Vårkänslor

Ja det är en pain vill jag lova. Min silverfärgade BMW står avstäld då den förra året inte klarade av besikningsmannen. Han var lite för petig ang bromsrören. Detta innebär att nu när våren är här så är pulsen hög att köpa ny bil hög vill jag lova

image62

VILL HA!!!

Men vart ska man skrapa fram cirkus 150000:-

Letar som en blå på Blocket och kollar vad som finns. Det ska va minst en 230 för den motorn är starkare än 200 och det krävs som jag kör. Ok jag har ett X antal böter för fortkörning men vad gör det när man får leva snabbt och snyggt.

Nej de enda jag kan köpa nu som är en MB SLK är denna

image63


Synd att den var blå för jag vill ha en svart

Får fortsätta drömma //Per

Nu finns den ÄNTLIGEN att köpa ute på gatan

Jag vill genast kila ut på stan och köpa en

image58

Självklart ska man köpa en blomma, det hör liksom våren till. Men sen gäller det att bära den annars får man köpa en hel hög med blommor.  Men vad gör några 10:- hit och dit. Man minns ju hur gärna man ville sälja slut och redovisa pengarna, få det överstökat liksom.

//Per


Är det så det ska vara?

En ny dag har kommit. 17e april, vart tog denna månad vägen?

 

Vad ska man fylla dagen med? Ska man sitta hemma eller ge sig ut på stan en sväng i jakt på någon att ge en piggelin?

 

Känns som denna dag blir ett enda stort frågetecken. Men nått måste göras för att sitta här tänker jag inte göra. Kan ju städa här hemma eller dra iväg och hämta ett kilo lösgodis som jag har tillgodo i Eriksberg. Men helst stan och lite lunch med någon trevlig.

 

Natten var som den brukar. Man vrider sig och kollar lite slött på tv`n. Tänkt om det fanns någon som ville ligga på armen nära och sova sött bredvid mig. Då skulle man garanterat slippa dessa sömnlösa nätter. Fast med det så följer snart kraven och alla måsten om man träffar den rätta, livet som ensam snart 34årig kille är ju jättekul NOT! Men rusa in i nått sånt har aldrig vart min grej men singellivet känns en aning överspelat just nu och jag är inne på 4e reprisomgången med "Mitt liv som singel" tittarsiffrorna dalar då det är samma liv dag ut och dag in.

 

Tänker ju inte haffa första bästa utan bara kolla vad som finns. Men jag har fastnat på piggelin & solsken i Brunnsparken. Fantasin flödar och framför mig ser jag en cerise kappa och en svart väska, en skönhet utan dess like. Sen tar vi samma vagn till Hisingen och hamnar bredvid varandra. Fortsätter pratet inne i vagnen där vi avsluta utanför. Jag tar mig i kragen och vågar mig till att erbjuda en fortsatt kontakt även efter denna resa?

 

Ja skillnad mellan fantasi & verklighet är stor men chansen finns ju alltid. Men åter igen så skulle mitt eviga prat skrämma bort henne. Får nog börja dela ut fluffiga bomullstussar att stoppa i öronen så hon slipper nästa höra precis allt man säger.

 

Men seriöst jag är sugen att sticka iväg nu

 

RESTRESOR!!!

image54


Från Göteborg

2/5 Antalya/turkiet 1 v Fritidsresor2295:- Ospec.
4/5 Tunisien 1 v Detur1999:- Vid bokning av två personer i rum/lägenh..
 

Från Sthlm

2/5 Antalya, Turkiet 1 v Ving2899:- Ospec. boende
8/5 Algarve, Portugal 1 v Fritidsresor2495:- Ospec.
15/5 Burgaskusten, Bulgarien 1 v Apollo2198:- Ospec utan dusch/wc
 

Fast bästa priset får man runt skolavsluten i Juni. Så då skulle det passa med en tripp till ett soligt land med bra matkultur. Tänkt om man kunde få resesällskap också det vore ju toppen.


Bilderna från mitt liv fram tills nu. Del: 1

Ja fy va bilder man har från förr i datorn. Tänkte visa då och då lite smått & gott från förr fram till nu. Så Enjoy!!!
(klicka på bilden för att göra den större)

 Far & son i Grekland     Son & Mor i Turkiet

 Mitt osminkade "jag"      Säl-släkte?


 Jag & Bella "Sluta röka reklam"      Kusin Linda & jag

 Jag osminkad igen *L*      Badkruka

 Jenny W.       Danne

 Jag & okänd kvinna *L*      "Me, Myself and I"

 Jagar på Liseberg      Henrik, Håkan & jag

 Nattamat på G    JimG & Danne

 Starka jag & JimG      Henka, Hugo, Ronny & Anna 1990

Varför ska suget komma just nu ikväll?

... Precis varför ska man komma på precis just nu att man vill till Ullared och shoppa?

image53

Ingen lätt nöt att knäcka precis.

Sen en dag som denna när solen har stått högt i det blå så önskar man att det fanns någon att dela en piggelin med.

Men jag kan lova att skulle jag med ett stort last tur råka springa på någon så skulle hon säket ha fullt upp i livet med jobb, tvseriekollande & brevskrivande så en träff å dela en piggelin är nog att drömma om.

Skulle man möta just den där "hon"  så skulle det inte förvåna mig om hon vore åpen och sluka hela piggelinen på nolltid. Det är nog lika bra att köpa två piggisar på en gång så man får en chans att känna smaken.

Är chansen så stor då att man springer på någon där ute som man vågar springa fram till?
Nej inte jag för skulle så ske då kommer  garanterat  mitt eviga pratande skrämma iväg henne. Får nog lägga band på min mun och kanske söka just efter henne för vem vet hon kanske finns närmare än man tror.

"Den som lever får se"

"Den som väntar på nått gott..."

Time 4 bed and some sleep, maybe a dream will come about her

Nattisnatt vart du än må finnas

//Per

Kusin Anna 20år

Ja tänkt va åren går. Det var ju inte länge sen hon stampa fötterna i golvet med små svarta lackskor och visste redan då att hon bestämde =)

 1998

Det var ett mycket trevligt kalas som blev av igår. Smörgåstårta och gräddtårta fylde jag magen med. Anna fick en massa bilder från balen & studenten av mig som hon gillade en hel del. Sen att det var bilder med där på henne och fd.pojkvännen som nuvarande troligtvis såg kan man ju inte hjälpa =)

 2007

Sen råkade jag nynna att jag hade filmat med videokameran sen hon var typ jätteliten. Så det blev ju genast att Åhhh Per det vill jag gärna se. Så nu har jag en del jobb framför mig att lägga det på DVD men det blir en senare sak att ta hand om//Per




Bildkul från Värmland

Om du dubbelklickar på bilderna så får du se dem i dess helhet =)

 Jag och Tanja i skogen      Pinnen va för långt ut     Soldyrkare

Hur mycka ska man våga visa???

Allsång     Smaskens till sista slicken     Skeptisk

...inte mer än så för då blir det kompanispö nästa gång jag visar näsan i Munkfors


Shopping i Karlstad     därefter jobb    

Utsikt från Åsen      Soldyrkar mig igen   

Även Tanja gillar solen    Straffjobb

Ok jag erkänner att jag med en kamera kan vara en plåga för många. Men nu är jag äntligen hemma och kan avnjuta stan igen i sin helhet. Solen skiner men det blåser lite kallt kände jag när jag tog en promenad rakt över gården till kiosken. Ska lägga in lite mer bilder vad det lider men ska kolla först hur detta verkar så ha tålamod.
Ses om en liten stund igen//Per

Jubel det är Lördagkväll

 

Sitter här och poppar till en remix av melodifestivalmusik. Man har ju stått i solen bitvis idag och kapat ved så nu ska jag upp i duschen och ta en lång härlig dusch. Det vankas kalas imorgon för min kusin Anna som blev 20år igår. Försökte skrämma henne med att vi var påväg till henne igår men se den lätta gick hon inte på.

 

Morsan är ute på vift så jag har huset för mig själv i afton. Farsan tyckte väl att jag gott kunde komma dit idag men det tackade jag vänligt nej till. Jag menar här har man haft en en hel vecka då man blivit bortskämd totalt så då är det skönt att en kväll få reda sig själv.

 

Igår kväll så kommer ett av ganska många SMS i mobben. det var en mycket kär vän som bor i Sthlm sen många år tillbaka. Jag fattade mobben snabbt och ringer upp henne fast klockan var bara barnet 23:03 och då blev det en bra stund som snackades vill jag lova. Om man säger som så har hon fått tokspelet den kvinna. Hon gör nått jag bara kan säga att det finns inte i mitt liv. I vintras så stakade hon på skidor genom tjej-vasan på 3 mil och nu skulle hon både cykla vätternrundan sen springa nått lopp och simma någon tävling. Jag ber till de gudar som kan höra mig att jag aldrig får ett sånt ryck i mitt liv. Men jag kan säga att en viss avundsjuka finns från min sida att en människa orkar plåga kroppen så in i bomben. Personligen trivs jag bättre bland softa vänner och ett och annat krogbesök då & då. Men fan vilken skön kvinna Jenny är hon är verkligen en frisk fläkt i livet. Vi gjorde upp att ett möte skulle bli av nu när hon skulle vara i Gbg mellan den 18-19april och det ser jag verkligen fram emot. Medans jag snackade med Jenny så stod min mor och bakade matbröd ?mitt i natten? så innan jag drog mig till sängen för att lyssna på en ljudbok som skulle vagga mig till sömn så blev det en helt nybakad macka med smör och ost på som smälte i samma ögonblick det nådde de varma brödet, mums i magen det.

 

Ok jag sov länge idag 11:20 så slog jag upp mina blå ögon till denna ljuvliga dag fylld av solsken. Hasade mig ner för trapporna sådär lagomt morgontrött. Möttes av morsans vakna face som sa gomidda =) Hon bakade igen för att kunna skicka med mig hemmabakat bröd till Gbg. Kan ju säga att de brödet är heligt och det är få som får det serverat på fat hemma i Gbg hos mig. Det funkar lika bra med svampigt köpebröd till gästerna som dundrar in då & då ibland helt oanmält också. Så min frys kommer fyllas med Tekakor, kardemummabullar å kanske lite banansockerkaka om jag har tur. MUMS!!!

 

Jag fick slasa mig iväg till mosters man och få en trefas kontakt tillskruvad för morfar hade gjort en koppling jag ej fattade mycket av. Där hade min 3åriga lilla kusin Linus fått sin nya cykel med stödhjul. Så medans han skruva på kontakten så fick jag rulla runt med Linus som givetvis inte ville att man skulle sluta. Det är nästan så man minns själv vilken högtid det var när man fick cykeln med stödhjul och farsan var med en på vägen där vi bodde då och lärde mig att cykla men framförallt bromsa. Ok bromsa va ju kul om man fick göra en redig sladd på samma gång men det kom senare. Precis när kontakten va klar så rullar moster in med bilen efter en shoppingtur till ICA. Där vankades grillafton å då dreggla man inte alls =) Jag tacka för hjälpen och drog själv iväg till ICA här i Munkfors för att handla lite småsaker morsan behövde. Hon ringde mitt i allt och bad mig köpa pärlsocker till bullarna för det va slut hemma. GIVETVIS skulle inte det glömmas för vem vill ha kardemummabullar utan massa socker på? Väl hemma så vankades lite fika som morsan fixade, cola & mera hemmagjorda mackor. Sen blev det utgång i solen för att testa om kabeln gick. Till allt elände så var två kablar fel så det blev att öppna och ändra innan man kunde använda vedklyven, ja du trodde väl inte att jag skulle klyva med yxa heller. Precis hade man fått iordning kabeln och testat så ropar morsan att nu är det mat. Oj va snabb jag var nu in till bordet. Där serverades en stor tallrik potatisgratäng och älgfilè. Nu ska du tro magen jublade av glädje. jag smaska i mig en halv form av gratängen så magen var mer än glad på mig efter de lasset vill jag lova. Men är det gott så finns det inga gränser.

 

Ut igen i solen för att få upp dessa rediga bitar i kärran å sen till klyven med dom. Man byter några ord med grannen som krattar och sen ett X antal vilopausar var givet. Du ska veta att detta var inga småpinnar utan det var väl cirkus 60cm breda vissa av dem å tunga som bly. Ja musklerna har fått vakna till liv idag vill jag lova.  

 

Dags för en av alla dessa pausar jag behövde ta. In i huset å greppa ett glas för att fylla det med iskall cola. Helt plötsligt så skäller morsans hund Tanja till och där står någon på trappen och ringer på. Marina en kär gammal barndomsvän står och ler utanför och hoppades på att få se mig slita med vedklyven utanför. Men se den glädjen fick hon inte idag HeHe! Nej där satt jag och slappa i soffan en stund så hon traskade in för att byta några ord. Men stanna någon längre stund var det inte tal om för hon hade handlat och hade bilen full med godsaker. Jaha där var det en till som skulle grilla i afton minsann med pojkvännen och hans systrar. Tanken for genom min skalle där lite snabbt att grilla med dem skulle kunna va trevligt. Men med ovetskap om systrarnas civila status så tog jag snabbt bort den tanken. Ner för trappen kommer morsan som hade fixat sig för kvällen och skulle resa bort. Så Marina stack på samma gång då hon hade kört upp sin bil i baken på morsans bil. Adios tanter nu har jag huset för mig själv =)

 

Precis hade man ställt sig vid klyven igen för att göra de jag lovat morsan hela veckan =) Så ser jag i vägen att Birre & Beth står där med Monami (Birres hund) Då såg jag genast min chans att kunna ta en paus till av de längre slaget. Man kan ju säga som så att Beth`s barn växer så det knakar. När man ser dom så känner man sig själv väldigt gammal å tänker varje gång att va tiden går. Jag råkade ju ha kameran i fickan så vi kollade lite filmsnuttar från förra helgen å lite komiska bilder och det gav några skratt vill jag lova. Men när filmsnutten på Magnus & Beth skulle skådas så vänder Mamma bort kamerna från döttrarna å säger att det va barnförbjudet =) Några ord senare så bar det av med tjejerna å morsorna =) för det vankades film och lördagsgodis där å jag skulle ju få klart de där förbaskade tjocka björkbitarna innan mörkret kom tänkte jag.

 

ÄNTLIGEN så var det klart å jag kunde gå in. Tänkte att nu ska en dusch bli skön, men ikke då. Pannan var svart och gradern var nere i 30 så det va bara att tända igen för att få varmt vatten. Det finns inget på denna jord jag ogillar så mycket som hus. Det ska pysslas ute och det ska eldas i pannan i tid och otid (om man inte driver med olja eller el då) Nä fy bubblan jag har lovat mig själv att aldrig bo i hus. Jag trivs bättre i stan där man får sitta på balkongen och skåda när de klipper gräset utanför å påtar bland blommorna.

 

Nu är pannan varm å detta skrivet så NU blir det en efterlängtad dusch vill jag lova. Jag lär inte skriva mer innan jag kommer hem till Götet nu och där även får sätta in lite bilder till allt jag skrivit här. Men jag kan garantera att min mage kommer va full av godsaker efter att jag ha vart å firat av kusin vitamin imorgon hos mormor & morfar. Men det är bäst att ha den riktigt full för det är en lång resa hem till 418.

 

Adios Landet, Hello City här kommer jag å god natt moder jord ta väl hand om alla busar som är ute i nattens mörker för jag ska va hemma nu och se på film å garanterat somna i soffan

 

TOKVINKAR hejdå!!!

 

//Per


Nu är det JOBBIGT!!!

 

Man har hemlängtan till stan och till sitt egna ?sköna hem? Visst är det konstigt, man är på landet och har det hur lugnt som helst men ändå så trissar kroppen upp och vill komma hem. Man har vart här över en vecka nu och det börjar sakta krypa i kroppen. Det är fredag och inget händer sen imorgon är det fest i parken men ingen jag känner ska dit. Kommer jag hem till Göteborg så kommer jag ändå inte gå ut men då är jag hemma ändå. Problemet är ju att kusinen skulle firas imorgon fast det är flyttat tills på söndag. Vore det inte för det så skulle jag ha suttit på ett tåg nu mot staden.

 

Vad är det man saknar då? Förutom sin egna dator och tv`n ja morsan har ju ingen tv så det är ett rent helvete att få blund i ögat och sova på kvällen utan den. Sen är det hemmets lugna vrå jag saknar, min sköna säng med ställbar madrass som är HELT underbar när man ska ligga skönt.

 

Bara att sitta här och skriva med lugn och skön klassisk musik i högtalarna stressar ner betydligt vill jag lova just nu spelar jag Emperor av Beethoven. en stilla serenad med skönt pianospel mitt i allt som känns lugnande. Tänk om man nu ändå satt hemma i den sköna fotöljen framför datorn istället för denna stol jag sitter på nu som man få ändra sittläge 50 11 gånger undertiden man skriver. Nu är bara frågan om man ska orka med att stanna tills på söndag eller om man ska ta nästa tåg hem mot stan???

 

Pianospelandet jag lyssnar på just nu hjälper föga med tankarna på att va kvar eller åka. Det handlar om 2 dagar eller 48h eller ännu värre cirka 2880min innan man är nära en hemresa på söndag. Ska man fira kusin lite snabbt idag på resan ner mot tåget och på så vis slippa allt ståhej på söndag. Jo men då kommer magen skrika efter smörgåstårta och vanlig tårta på söndag om jag åker nu. Snacka om att man har problem eller hur.

 

Helst skulle jag vilja sätta mig på nätet nu med morsans sega modem och söka efter en billig restresa och när jag finner en bara sticka iväg till sol & bad. Men gör man ett kontoutdrag så försvinner snabbt den tanken också. //skrivpaus en hes marina ringer upp, hon låter som åldern 75 vore nära nu på rösten// Ok där va en till som var rastlös i max och snorfökyld och ville träffas. Men när någon är sjuk sådär och hostar så vill jag absolut inte träffas och med risk att bli sjuk själv.

 

Vad ska jag göra? Se en film på datorn eller lägga mig i soffan och läsa ett gäng tidningar och hoppas att min kropp ska lugna sig? Det jag borde göra är att raka mig ta en dusch och sedan packa väskan och åka hem för det är vad jag känner för i skrivande stund. Tanja, morsans hund har det bra. Hon ligger där i sin egna fotölj och bara njuter av att få sova. Ja förutom när det vankas mat i köket eller en springtur i skogen fast höjdpunkten är ju en resa med i bilen för då är hon först ut. Visst jag skulle kunna dra ut med henne ett varv fast orken är lika med noll just nu i mig för något sånt.

 

Hade jag vart hemma i Göteborg nu idag så hade jag fikat med Pernilla som ringde förut och ville ta en fika på stan. Men även de trevliga sällskapet sket sig pga att man sitter här cirka 32mil bort. Lena har också hört av sig varje dag sen hon kom hem från Sthlm och vill hitta på nått. fast sitter man här så är det inte lätt att göra saker med alla eller hur. Det värsta är ju att jag blir hemskt rastlös hemma i Gbg också då jag sitter och saknar, längtar tillbaka till Sthlm (i mitt hjärta) För det är stan jag vill leva i. Höll på att få en lösning på det för ett tag sen men det verkar inte bli nått där så jag får väl bo kvar i Gbg till dess att något annat dyker upp i Sthlm så jag kan flytta. För tro mig tvekan på att flytta dit finns inte. Men jag vägrar hamna i en förort så man får åka med tuben långt för att komma hem. Det är en enorm skillnad på Gbg-Sthlm som städer. Själva city i Sthlm är mer bekvämt och passande för mig än vad Fredsgatan, Nordstan & Avenyn i Gbg. Kan inte tänka mig att bo i centrala Gbg pga att där är så kompakt. Sthlm är mer utspritt och lättsammare att leva i. Den som lever får se för en dag kanske det löser sig med allt men Sthlm dit ska jag tillbaka.

 

Nog om detta för nu ska jag försöka att beta av minst 120min av de 2880min i soffan med en film och sen lite tidning i form av ?Antikbörsen?  sen är det bara att hoppas det lugnar sig lite för i grunden vill jag ju vara kvar och träffa kusinen på kalaset men vi får se för 2880min är en lååååång tid att vänta//Per

  

En vecka i Värmland har nu gått

En vecka har nu gått. Där går det en viss gräns när det gäller mig och Värmland. Kan inte förklara men en vecka hemifrån sitt känns vill jag lova. Visserligen sitter jag här med magen full av stekta pannkakor och blåbärsylt som serverades av morsan. Ganska så skönt att bara sätta sig vid bordet och bli serverad tycker jag.

 

Sätter mig full i magen framför datorn för att plita ner några rader innan jag ska ta bilen och göra mig en sväng ute i detta enormt fina solsken som vi har här idag. Farmor & Farsan ska få besök av mig idag. Gjorde upp med farsan att komma upp nu vid halvfem för att sen gemensamt åka till farmor, som inte vet om att jag är hemma =)

 

Inte illa att jag orkar koppla upp mig mot detta sega modem här varannan dag för att kunna skriva min blogg eller hur. Ska bli kul att komma hem sen och kunna lägga till bilder efter ordning som jag inte klarar härifrån. För kameran gillar jag att använda i tid och otid. vissa får stå ut med mycket när jag har kamerna i min hand och tro mig det blir bilder man kan småle till efteråt. Men jag tror att man ska va snäll här och bespara dem som råkat ut för blixten i sitt face att slippa se sig på bild här. Ja alla förutom Birre & Beth för deras nyllen ska upp här =)

 

Gårdagen var ett evigt slit vill jag lova. Morsan ville ha hjälp med att röja undan massa grenar och skräp som kommer upp på våren i trädgården. Farsan var här för någon vecka sen och tog ner en stor björk och där fanns det grenar vill jag lova. sen en stor häck vid vägen som morsan kapade strax därpå. Så det blev 3 körningar till tippen med kärran full. När jag slitit klart detta var det att åka upp en snabbis till mormor och morfar med kärran och bilen för morsan har ju ingen dragkrok på sin då da. När jag väl kör mot Munkfors sen kommer en svart BMW i full fart mot mig på min väghalva och med hela dess sida skrapandes i vägräcket. Deras rattlås hade satt sig fast när de körde och därav denna körning. Efteråt så tänkte jag vilken tur att jag inte körde som jag brukade precis där för då hade en fontalkrock varit ett faktum. Man har nog några skyddsänglar som sitter och trängs på mina axlar, ser över mitt liv i helheten.

 

Fy va jag längtar hem till stan för livet på landet är inte min grej. Det är nu efter en vecka då man börjar känna klorna växa ut och man är redo att klättra upp för några väggar. Men kusinens kalas är nu flyttat från Lördag till söndag så detta innebär yttligare ett dygn i Värmland. Men vem vet det kan bli sent på söndag och då åker jag hem till stan först på måndag. Men lugnt förövrigt för kusinens present kom med posten idag så jag e nöjd att ha det fixat må du tro. Kan ju inte skvallra om vad det är ifall att hon skulle mot förmodan läsa detta. Men jag kan ju säga som så att ser ni en tjej utanför systemet i Sunne imorgon som bankar på dörren långt innan de öppnar så kan det va min kusin eftersom hon fyller de magiska 20 imorgon =) Å det må man hylla med en redig fylla =)

 

Skämt och sido nu rusar klockan iväg så det är dags för mig att försöka komma iväg. Jag har ju lovat farsan att va där vid 16:30 så det är bara att komma igång och försöka släppa denna dator nu. Men jag lovar att snart skriva här igen men nu när jag är här som sagt var så är det inte dåligt om jag skriver varannan dag. Så tills vi ses igen kära blogg så får du ta väl hand om den eventuella besökare som nyfiket sticker in näsan för att läsa mina rader. Å i nästa vecka kommer bilderna så ladda upp ordentligt med popcorn & läsk för att se mina bravader i helhet här i Värmland sen lovar jag att fin bild på Birre kommer att visas här när hon blåser upp hela sitt face sent en lördagskväll. Vem vet kanske även att bilden på Beth kommer upp då hon slickar i sig saltet från en djup popcornsskål. Till dess sköt om er och lev väl// Per


Påsken är nu till ända

Oj va dagarna går när man är i Värmland. Redan tisdag den 10 april 2007. Gårdagen var inte att leka med huvudet var tungt och kroppen ville inte alls efter en blöt fest hos Beth. Där på festen var vi ett glatt gäng som dansade sulorna i taket vill jag lova. Flaskor på rad tömdes på bordet ner i våra strupar. Sen var musiken på hela tiden och volymen blev högre ju längre in på kvällen det gick. Men visst är det konstigt, när festen är på topp då får några eld i baken och ska dra vidare??? Hur ofta är det inte som förfesten är bra mycket roligare än själva festplatsen. Denna kväll var en sådan. Kan lägga min hand på hjärtat och säga att det inte vart en enda dålig fest hos Beth. Denna afton så kom vi överens om att en båtresa skulle snart bli av. Köpenhamn-Oslo (Då snackar vi sjögång) V-Nalen i Munkfors i Lördags va skôj. Där va inte så många på stället men hur e det man säger ?Man har inte roligare än man gör sig? Å jag hade skitkul =) Kvällen hade sina höjdpunkter vill jag lova. Det roliga är att det finns de som känner en vid namn och själv har man noll koll på vilka de är =) Helt plötsligt råkar man på en tjej som man gick lekis med (De va några år sen nu vill jag lova) Vi dansade å hade riktigt kul, kom sedan ifrån varandra där lite fast vid slutet av kvällen så löstes det genom att vi sågs vid garderoben. Det hela slutade med sällskap å många roliga historier från förr långt in på morgonkvisten. Ja men TJENA sen skulle man gå hem i kylan å nu blev det dubbelt så lång väg hem till morsan (men det var det värt) Under natten hade det kommit en massa snö så det var kallt å lite flingor föll fortfarande ner. Ja men TJENA igen då går man in på fel väg så det blir en redig omväg, precis vad man behövde då. Hittar inte nyckeln när jag kommer fram utan hunden väcker givetvis morsan med sitt höga skall. Då öppnar morsan dörren lagomt morgonpigg med håret åt alla hår. Då ville man bara sova liksom men lycka till med det. Morsan lyckas ju få en till bordet på en morgonsmörgås å ett STORT glas cola. Då ska hon höra ALLT om kvällen vilka som var där osv osv osv =) Efter stor möda att hålla huvudet uppe så lyckas man ÄNTLIGEN komma upp och träffa skallen på kudden, sen sov jag? MOBILJÄVEL!!! Jo då visst hade man glömt att stänga av den när man somnade inte ens ljudet va av. Där låg den och skrek KEBAB KEBAB KEEEEBAAAAAB!!! (min nya ringsignal) Hur retsamt var inte det då? Visserligen hade jag fått sova 3timmar så att somna om när både Karin & Lena hade ringt (sammanlagt 3gånger, Lena 2gånger på raken)  Då var det ju bara att gå upp. Snacka om att man är seg. Men morsan va ju pigg och rastlös så iväg till Sunne på konstrunda bar det av. Hmm! Hur bra det var att jag körde kan man ju prata om en annan dag =) Där fick man se ett ex antal tavlor på 2 olika ställen hela resan avslutas på en Loppis där jag trivs bra. Köpte lite Gröna Anna tallrikar för att komplettera i köket med hemma till bra pris, 5små och 5stora =) Resten av dagen blev ett enda lidande med trötthet och huvudvärk. Ringer och tackar för igår då jag fick höra att ett par som druckit sprit med mig hade spytt som två kalvar hela natten =) Stackars dom då, då glupen i strupen sväljer å mår bra=) 

Mutter Kudden i sängen känns inte bra och efter ännu en natt så var nackont ett faktum. Sen visste jag att morsan villa ha hjälp med att köra bort lite skräp idag så blev ju inte sömnen bättre precis. Fy bara tanken på att behöva göra nått =) Men natten hade gett dåligt väder så nått sånt jobb var enligt morsan inte att tänka på. Men morsan rastlös ville givetvis inte ta det lugnt utan det måste hända något. Karlstad och shopping blev det. Sådär lagomt seg var man även idag. Men ingen shopping får man missa =) Det var bara för mig att komma i duschen på med kläder hitta rätt strumpor och sätta sig framför ratten igen å gasa mot stan för en lång dag i x antal butiker. Ja vi kunde stanna till för lite hamburgare och cola på burgerking mellan butikerna innan vi gasar vidare mot Bergvik. Där finns det ett hav med butiker å där precis som sista springer vi på min tremänning Cecilia så det blir en del prat där, men sen vidare för att till slut komma in på Obs å lite nödvändig shopping (i mitt fall 4liter cola och en påse KexChoklad) Nu blev det bilen igen med fart upp mot Munkfors. Jo hallå försöka stoppa morsan nu gick inte utan det blev en loppis i Skåre också på hemvägen, där jag hitta en bok för en femma. En sångbok från 1955 ett lyckat köp om du frågar mig.  Väl hemma hos morsan i Munkfors så stundade Stuvade Makaroner och hemmagjord biff
 
som jag förövrigt fick äta mellan skrivandet här. Nu blir resten av kvällen slapp med film i halsovande stadie från soffan.  Påsken har vart lyckad kan man säga utan att ljuga. Nu till helgen stundar min kära kusins födelsedag, helt otroligt att den lilla tjejen nu blir 20år. Men jag har fått reda på att det blir smörgåstårta å det är nått att smörja magen med. Nu skriker soffan efter mig, så vi ses imorgon om jag får igång morsan modem vill säga //Per

Påskdagen och ännu en dag i Värmland

Oj man har sovit 12timmar. Någon med okänt nummer har försökt att nå mig 3gånger inatt på mobilen. Man vaknar lite småseg och blir givetvis nyfiken på vem som ringt men sånt är livet.

 

Gårdagen gick i städa och mat sen blev det slapptimmar på kvällen innan man somnade. Mormor och morfar var här och vi fyllde magarna med riktigt mycket god mat kan man säga. Prinskorvar, omelett, potatisgratäng, köttbullar & räksallad
 
Man kan säga att magen fick sitt egna liv efter det. Fast var det slut där då? Nej för efter maten blev det glass och banan Men hemlagat smakar alltid bäst i magen säga vad de säga vill. Man är ju mest van att äta ute så när man kommer hem till morsan och blir bortskämd med mat och framförallt hembakat bröd

(de gånger morsan gjort sig till och bakat, kors i taket)

 

Det är tur att man inte bor i närheten här året runt för då skulle magen växa kan man säga.

 

Ok nu närmar sig aktivitet här i Munkfors ikväll. Till min fasa såg jag i bladet vad det var i Parken i kväll dit som vi  kommer styra våra näsor efter förfesten i kväll. Jo dansband och Matz Bladhs klockan 22 drar de igång i Munkfors Folkets Park och jag känner på mig att runt 23 är vi där med klackarna i taket (funderar mest just nu på om det finns nog med dricka för att orka stå ut med dansband) Det blir att plåga kortet i baren i afton har jag en svag känsla av. Sen imorgon så kommer frågan poppa upp i skallen VARFÖR skulle man göra si & så och inte nog med det man kommer GARANTERAT bli påmind av några vad man gjorde och inte gjorde, men det bjuder jag på. Nu är även annandagen bokad med ett besök hos farmor så till dess ska jag va pigg igen.

 

Försökte sist jag skrev att lägga in bilder på denna blogg men med morsan modem var det inte att tänka på, ska se om det lyckas bättre idag annars får ni vänta tills jag kommer hem till stan med bilderna från denna resa.

 

Hoppas det är fler än jag som kommer få en lyckad afton ikväll och mår pest imorgon. Lev livet och slå sulan i taket inatt vi ses igen när vi ses//Per


Långfreda å livet i Värmland

Nu känns det att Påsken är här. Börjar dagen med en riktigt långpromenad i skogen med morsan och hennes hund. Kan ju säga att gå runt i affärer är enklare än en promenad i skogen bland kottar och troll..

 

Har börjat varva ner från storstan och känner den friska vinden i näsan (Härligt nu blev man serverad ett STORT glas iskall Coca Cola från morsan, snacka om att man blir bortskämd=))

 

Planerar att va här i Värmland minst en vecka nu och bara njuta i lugnet. Man kan ju hoppas på mycke vårsol & så lite som möjligt att göra. Påskhelgen är nu planerad med mat hemma här hos morsan imorgon med mormor & Morfar (som inte vet att jag är hemma ännu =)) Sen blir det Påsk-Party hos Beth på påskdagen och efter den kvällen låter jag dagarna efter va oplanerade för vem vet hur man mår efter den festen =)  Ska ju även upp till Farsan och överraska han med att jag är hemma och hälsar på. Sen blir det givetvis en tripp upp till farmor som heller inte vet att jag hemma =)  Man har ju en del att göra när man är i Värmland. Har ju inte vart här sen jul så det var på tiden när påskhelgen nu kom att åka upp.

 

Kan ju inte direkt påstå att jag saknar Göteborg nått värst mycket. För det finns ju affärer, pizza å godisbutiker här med =) Å sen bli bortskämd en vecka säger man ju inte nej till eller hur. Kvällen stundar snart så man bör ladda upp med en skål godis lite dricka å vem vet kanske att mor poppar lite popcorn till någon bra film man kan vila ögonen på senare. Men nu ska jag njuta lite mer av solen efter den långa promenaden vi haft i skogen. Jag menar måste ju vila kroppen efter en stor portion med gröt som jag nyss fyllt magen med. Du vet tomtegröt med massa kanel & socker på och en dubbel smörgås med två stekta ägg. Ve och pina ÄGG har jag ätit hela veckan nu så redan idag på Långfredagen är jag LITE trött på ägg. Nu informerar mig morsan om att man inte får säga Glad Påsk innan söndagen enligt kyrkan(hört på radion) För enligt dem har man sorg nu och det e först på söndagen som glädjen uppstår. Ja här i munkfors blir det glädje då genom festen hos Beth =) så vi firar påsken regelrätt då med andra ord. Men skit samma jag säger GLAD PÅSK redan nu till dig som läser detta för vem orkar bry sig om regler hit och dit de e tanken som räknas///   

PS Med morsan sega modem så kan man glömma att ladda upp bilder från dagen så de kommer senare DS


VADÅ S T R E S S ! ! !


image5

Nu e det brådis!
NEJ jag har inte packat klart
NEJ jag får banne mig inte med mig allt
NEJ jag har inte hunnit duscha
JA jag har ordnat med en present till min kära kusin som jag hoppas hon blir glad över
JA jag e stressad

Men klockan 16:00 kommer bilen som ska ta mig till Värmland å jag måste fixa Äggsmörgåsar nu och packa klart

Ha en underbar afton jag återkommer när jag tagit en ask nerstressande piller =)

Ack Värmeland du sköna här kommer jag!!!
image6

Bävar för påsken & Värmland




Jaja nu stundar nästa högtid (fråga mig inte vad vi firar) Det jag vet med säkerhet är att ägg, prinskorv köttbullar och massa annan godis ska genom min hals. Men sen har vi mitt födoämne som är en glädjestund för Påsken och det är G O D I S! ! ! (Tack o lov för denna högtid)

Så vad gör man nu då? JO man städar lite tvättade gjorde man igår, fixar resan till Värmland och sen ska man ju sitta här ett X antal timmar framför burken för att kunna stå klara av att va ifrån den några dagar(Hoppas från snabbt bredband till morsan modem är INGEN höjdare vill jag lova)

Problem! Vad ska man packa? Jag e som en kärring när det gäller det. Klara mig inte utan mina klädtrasor så det blir alltid för mycket med i väskan(Ja jag åker på övervikt på flyget med) Men jag tänkte ordna det i god tid nu för bilen kommer 16:00 imorgon å då ska jag inte stå där med svett i pannan och stressen upp i halsen utan i soft fart gå ut och lägga i bilen nyduschad och lugn. Men jag vet ju att det bara är en dröm. De kommer i vanlig ordning få vänta på mig den obligatoriska kvarten. Sen kommer jag där springades å har ändå inte lyckats få med mig allt. Det jag glömmer kommer jag stegvis förbanna mig själv över i bilen när småsaker jag VET jag glömt poppar upp i skallen på mig. TYPISKT!!!!

Minneslista
*finkläder (Det är ett måste annars får kortet lida)
*skitkläder (om nån skulle mot all förmodan få mig att göra nått)
*ipod (direkt smockfull av musik, måste laddas idag)
*Bärbar DVD (Ja för vem orkar somna utan den när morsan inte ens har TV... Isch!)
*Toaväskan x2
*Mobilerna (en för utgående samtal en för ingående å den 3e för DATA dvs. MSN)
*TV (Jo tjena jag har lovat bort en tv i ett svagt ögonblick till Morfar, så den får jag hålla i hela resan ev.)
*SKOR!!!
*Hårddiskarna (så man lätt kan koppla in sig på morsan burk)
*mig själv (ja annars får jag se bilen åka med alla mina grejer)

Fy med denna lista är det snart dax att ringa en flyttfirma!!!


Sen e man bjuden på fest i Munkfors oxå. Tradition kan man säga vi påbörjar där med påskfirande (som vi har vid jul oxå) Joho! då Beth ska ha fest å då kommer man snabbt in på tanken "Comasupa" Tro mig en fest i Värmlandsskogen ger ingen lindrig dag efter. Nej där får man minsan plåga skallen i dagarna 2-3 å på den tiden tömma en ask alvedon, chips, smågodis, pizza och ett gäng filmer som följd efter att man haft kul en kväll i Munkfors. Ska bara försöka sudda ut tanken på Beths nya soffa ur skallen på Birre så blir Beth överlycklig ska ni se.

Om jag skulle försöka städa lite å börja packa nu då kanske....

Här e mitt liv

Man kan säga att Blogga e ju poppis nu så varför inte haka på trenden. Här kommer jag visa mitt liv i bild och text TRO MIG ingen kommer undan


image3

RSS 2.0