Måste in i duschen nu

Shit!

 

Ibland ska man lyssna på vänner. Fia sa till mig att packa igår, gjorde jag det då? Näääää!

 

Stressar nu istället med att packa, ska duscha, ha en fika på stan INNAN tåget går 12.42

 

Kommer nog hinna med lite blogg när jag är borta också ska du se. Inget ska få stoppa mig, men nu ska jag duscha. Hoppas jag slipper springa efter tåget som jag fick göra sist

 

Puss å hej


Hög stressfaktor

image137

Stress är mitt mellannamn. Jag skiter nog i att tvätta idag som det verkar, jag har kläder upp över mina öron så jag klarar en vecka ändå när jag åker till Sthlm nu. Kan inte sova normalt för denna resa, den ruckar på min tidsplan kan man säga. Men jag ska försöka packa allt idag så man står redo och slippa stressa som en gnu imorgon.

 

Frågan är om jag ska ta ett tåg vid lunch eller ett kvällståg? Fan alltså jag vill inte åka egentligen. Men har man lovat så får man stå för det. Det kommer bli förödande i min plånbok att missa en hel helg på loppisen kan man säga. De får nog bli ett kvällståg ändå imorgon.


Laddar för onsdag, äntligen hem till Sthlm då igen

image135

Detta är stan jag vill leva och dö i.

image136

Det är måndag och man är trött efter den hårda helgen. Man är sugen på lite mat från Arnolds, de bästa gatukök på Hisingen. Sen blir det Stockholm på onsdag, full av fest och shopping. 

Daniel verkar va helt väck idag så jag får nog äta ensam nu snart. Det hade vart kul att ha med han ner till Arnolds, men svarar han inte på SMS så får han bli utan dess goda mat. Själv ska jag smaska i mig något gott tänkte jag. Lövstek med mos eller 150g hamburgare med stekt ägg på och bröd är jag sugen på idag. Det kan behövas då jag suttit här framför datorn som inte vill som jag vill längre. Det lutar mot att snart få införskaffa en ny dumburk så man kan leva gott och slippa bli irriterad över en maskin som ska sega och låsa sig. Jo den har gjort 2år nu så den är slut som dator.
 

Sen imorgon ska det tvättas lite kläder så man är redo för en vecka i stan minst. Med lite tur så kan jag sticka upp redan imorgon om det finns biljetter kvar på kvällståget. Ytligare en påminnelse om att jag borde lämna in bilen på verkstan så den blir lagad, hatar nämligen att åka tåg dit men X2000 är helt ok med dess fart. Väl framme så får jag låna bil och åka med så jag sitter inte i sjön för det. Ser fram emot att dra ut med grabbarna i helgen, Frank är redo men Mattias var mer osäker pga. Familjelivet. Men jag ska nog få ut han för vi gringos behöver ut och daska sulorna i bargolvet på lördag. Patrik lär vi som vanligt inte få med oss då han har mer än fullt upp med familjen, men jag ska göra ett försök tro mig =)
 

Sen på söndag så får jag äntligen umgås med Bella, min favvotjej som kommer hem då. Karin ska spela golf så jag får va alena hemma där då. Ja hemma hos Karin är mitt andra hem kan man säga, bor ju där nästan lika mycket som här i Göteborg ibland känns det som. Men ibland måste jag hem till götet för att få vila från alla upptåg som blir där. Nu är det på tok för länge sen jag var där, så det är liksom hög tid att åka. Sen vet man aldrig när jag får åka hem, det avgör tiden när det blir time att åka igen. 
 

*Magen skriker efter mat*
 

Helgen har förövrigt vart bra. Varit på Loppisen hela helgen och sen sovit som en stock mellan varven. Så ingen festutgång denna helg inte, någon gjorde slut på mig i onsdags på den fronten kan man säga. Jag kommer sakna Loppisen nästa helg när jag i Sthlm, men vafan är det mot att slippa Gbg? Men med min tur så kan jag garantera att någon kvinna slår till mig med kärleksklubban i huvudet den dag jag flyttar från Gbg så jag tvingas bli kvar här *L* Men jag siktar på att komma tillbaka till Sthlm igen för det är staden jag trivs bäst i.
 Nej nu är det time för en snabb dusch och sen Arnolds gatukök för en bit mat. Jo jag vägrar dra till hemköp idag för att handla mat sen gå hem, laga mat tar tid och sånt slit klarar jag mig utan denna vilodag.

image134

Det är Morgontimme och en söndag =(

Komiskt är livet, igår försov man sig idag vaknar man före sex? Borde nog packa lite för att sen dra ner på marknaden. Men först några cigg och sen en dusch så man vaknar till ordentligt. 

Det är en ful ovana att röka så mycket som jag gör på morgonen vill jag lova. Kedjeröker gärna 4st cigg minst innan jag är människa. Men vem kan motstå det är ju så skönt att få ett morgonrus av en cigg ner i kroppens system. Skiter fullständigt vad alla tycker om rökning, det är min kropp och mitt liv. Man vet ju inte ens hur morgondagen ser ut så varför ska man inte njuta av denna dag som vi lever i just nu?
 

Min dag denna söndag

Uppgång strax före sex
Loppmarknaden 10-15 i frihamnen
En bit mat efter det i stan eller på Hisingen

Sen är det fritt efter det. Har inget planerat
 Varför ska man planera varje timma i livet? Kan man inte bara ta det som livet kommer? Nej vi är så beroende av att planera varje litet steg vi tar, flumma runt och bara njuta av livet är det få som kan. Men jag lovar att jag börjar lära mig flumlivet mer och mer nu. Ok det enda jag planerat är att sätta mig på tåget mot Sthlm på onsdag och dra dit. Men jag vet hur det blir, packar väskan gör jag i sista stund innan jag ska springa ner till spårvagnen. Givetvis är det i sista sekunden även det så inget får gå fel för då missar jag tåget. Kan ju säga att en brouppgång är förödande, det innebär att jag missar tåget. Hade jag sprungit de första 20metrarna sist från hållplatsen nere i stan så hade jag inte missat X2000 mot sthlm med 10meter (efter att jag i språnget hämtat biljetten i maskinen strax innan) Men vafan man kan inte lyckas jämt. En del har svårt för min sväng i livet, ena stunden soft flum är man, andra stunden så är jag i full fart och stressar fram för att göra något i sista stund som ska gå hem. Sen sjunker jag in i flumtakt igen ganska så snart efter att jag ordnat det som ska fixas=) 

Fast idag ska jag försumma MINST en timma av skönt vilande i fåtöljen framför datorn. För idag ska jag va ute i god tid utan stress, de innebär att jag får börja nu snart så jag inte får mitt morgonrus innan man ska va på plats. Minst sagt förjävligt om du frågar mig, missa en hel timme i fåtöljen för att slippa stressa.
 

Vi ses väl i Frihamnens Magasin E  idag då? Jag är där mellan 10- 14:45 Välkommen
 

Morgonnyheter/ tack Expressen.se

Rattfyllerist körde vilse - ringde på hos polisen

Han hade över två promille alkohol i blodet och bägge framhjulen var sönderkörda mot en kantsten.
Så bilisten skramlade in på närmaste parkerings-plats - vid polishuset. Han var snart inlåst.


Det var nästan som när Rödluvan knackar på och vargen öppnar.
Den aspackade bilisten i danska Randers visste överhuvudtaget inte var han befann sig i går natt. Han ringde bara på i första bästa hus för att tala om att han kört vilse och skulle hämta bilen nästa dag.
Framhjulen var helt förstörda så bilen förde ett väldigt oväsen. Flera av oss gick fram till fönstren och såg honom sladda in på parkeringen, säger Jens Kristian Sørensen vid polisen i Randers till Ekstrabladet.
Därför var konstaplarna beredda när mannen vacklade uppför trappan och ringde på. Han välkomnades med öppna armar och drogs in i byggnaden för alkotest.
Alkometern visade en bra bit över två promille så vi grep honom direkt, säger Jens Kristian Sørensen.
Nu väntar mannen åtal för rattfylleri. Bevisningen är stark.

Morgonhumor
 

Det var lille Kalle som i skolan fick en fråga av fröken:
- Om det sitter tre fåglar på en telefonledning, och den ena blir skjuten, hur många fåglar finns det då kvar på ledningen?
- Ingen! Svarar Kalle.
- Eftersom alla blir rädda och flyger därifrån.
Då säger fröken:
- Ja, jag gillar hur du tänker, men det är ju inte riktigt rätt.
Då räcker Kalle upp handen och säger:
- Det sitter tre damer på en bänk och alla äter glass. Den ena biter på glassen, den andra slickar på den medan den tredje suger
på den. Vilken av damerna är gifta?
Fröken tänker länge och väl, innan hon svarar:
- Ja, det är väl hon som suger på glassen.
Kalle svarar:
- Nja, det är allt hon som har vigselring på fingret, men jag gillar hur fröken tänker!


Prylkåt på en Lördag är inte mitt mål nu

Fan jag ångrar att jag lovat mig till Sthlm i nästa vecka. Har verkligen inte tid för det just nu men ett löfte är ett löfte. Innan jag åker dit med tåg på onsdag så måste jag städa, tvätta, packa & helt vila upp mig efter loppishelgen. 

Idag skulle jag upp extra tidigt och packa med mig saker ner till loppisen. Vi öppnar 10 nere i frihamnen och jag vaknade med ett ryck 10:15 då fattar du vilken stress jag körde igång, packa var inte att tänka på precis då. Tur att man har en massa saker där att sälja redan så man inte står tom. Får inte klaga över denna dag. Marknaden gick bra och jag käkade en pizza sen hem och softa i sängen helt slut. Det finns de som snackat om utgång ikväll men som det känns nu så orkar jag knappt släpa mig från datorn till sängen. Får nog hålla mig hemma från avenyn inatt och vila istället för morgondagen. 

Prylgalne jag behöver ett råd dock. Vilken digital systemkamera ska man välja ute på marknaden? Jag är grymt nöjd med min Canon IXUS men trött på pocket, vill ju testa en systemkamera ett tag. Sen är det snart time för en ny databurk. Men pungen e tommare än vanligt så jag får ta det på sikt att inhandla dessa grejer som är akuta. Sen ska jag byta ut 2 av mina mobiler, en Nokia 8800 Sirocco Edition & Samsung X830 mobilerna ska ersättas med något nytt. Frågan är bara vad det ska bli istället? Lite småsugen på de nya som kommer från Samsung nu i dagarna, F300 & U600 det återstå att se vad de blir =) 

F300image130U600image133

Nu ska jag snart sova, ska stänga av mobilerna bara så ingen nattslända ringer mitt i natten och undrar om man är ute 

Nattisnatt Bloggisen

Kärlekstankar i natten

Vid älvens kant fanns ett rött hus. Där bodde mitt livs kärlek vet jag idag. Hon var allt man kunde önska sig att finna i en kärlek. Hade man inte bara varit så ung och full av nyfikenhet på livet så tror jag faktiskt att jag vart världens lyckligaste man just nu.

Men ödet ville annorlunda, kan säga att jag tänker på henne ganska ofta. Visst man borde ha gått vidare för länge sedan och släppt tanken på henne. Men har man upplevt den stora kärleken så finns där alltid en plats i hjärtat för henne. Varför jämför man varenda kvinna man möter med henne? Varför kan ingen banka ner mig så hårt i kärleksträsket igen som hon gjorde?


Men släppa henne går bara inte och frågan är om det någonsin kommer lyckas.


Klockan är för mycket som den är just nu. Med tanke på vad jag ska göra imorgon så borde jag ha sovit för länge sedan. Imorgon är en dag då man ska vara trevlig och kanske få något sålt. För att sen komma hem till ensamheten igen. Jag är inte olycklig på några vis, dock inte hellre deppig. Men när hon kommer i min tanke så stannar världen upp för mig. Vi var unga på livet hon och jag på den tiden. Våra blickar möttes när jag tog studenten, det var då jag för första gången fick möta hennes lena röda läppar med mina. Tro mig jorden snurra på lite extra den gången och många gånger därefter det året vi var ett par. Hade tänkt på henne mycket innan den kvällen, så hon var inte okänd för mig precis. Men vem kunde tro att vi skulle ha blitt ett par?


Våra vägar skildes åt när jag skulle flytta och känna livet, göra karriär och tjäna pengar. För det var pengarna på den tiden som var drivkraften. Hade jag kunnat vrida tillbaka klockan så många år nu så kan jag lova att mitt val hade blitt annorlunda. Men vem vet det var väl med det som med mycket annat, ödet?


Kan med handen på mitt hjärta erkänna att det har bara funnits en liknande kvinna av hennes slag i mitt liv sen dess. Fel att jämföra men jag såg inte likheterna där först. Men efter ett tag i sällskap med den andra, som idag är en mycket god vän till mig. För något par blev aldrig vi, det var hennes val inte mitt. Men de säger att man ska va mer än nöjd över att fått känna lyckan en gång i livet, sen är det större chans att vinna på lotto än att få samma lycka igen.


En av mina kusiner ser detta i mig. Hon har sagt någon gång på senare tid att Eva var din stora kärlek eller hur? Då nickade jag bara och höll med. Hade jag lyckats fånga den andra kvinnan som av en slump dök upp i mitt liv så hade nog min kusin fått se min sanna glädje igen. Jag vet i alla fall att morsan hade blitt glad över att få hjälp med veden =) Men jag är otroligt glad att ha henne som vän idag, för bättre vän är svår att finna faktiskt. Hoppas även att Eva lever lycklig i sitt liv för man och barn har hon idag och det är väl typ det enda jag vet om henne nu. Men tankarna finns kvar och livet måste gå vidare?


Varför denna blogg nu då mitt i natten? Jo en bild kom på min mobil för ett tag sen. En bild tagen på hennes lillasyster, det var Eva upp i dagen. Minnen kom tillbaka och jag kände en stark saknad efter henne igen. Precis när den börjat bli lite suddig i minnet men långt ifrån borta.


Vem vet en vacker dag kanske jag finner henne som är menad att leva i vårat liv, först då släpper jag tanken på Eva och morsans favorit som gillar att stapla ved. Men fram till dess ska jag fortsätta älska mig själv mest och ingen annan. Lyckan kommer, lyckan går, lycklig den som lyckan får?


Slutet är skönast

Inser med smärta i skalleroten att det snart är helg igen. Datorn har fått stora fnatten så jag får köra musiken via ipoden. Skrivbordet dräller av mobiler och tomma glas + snaskpapper kan det bli bättre än så? 

Kör lite soft musik nu i form av Enya och det gillar kroppen vill jag lova. Men musiken störs av dessa eviga pip från mobilen då det väller in SMS. Funderar på om jag ska lite Mr.Boombastic i helgen =) Frågan är bara vad/vart/hur man ska va. Eller så spar man sig till Sthlm dit jag drar på onsdag nästa vecka. Har egentligen inte råd men vem orkar tänka på sånt i dessa kalla dagar. Om jag panta mina tomma flaskor så hade jag nog fan till resa både tur & retur i första klass. Kan ju inte hjälpa att jag är bekväm och en aning slapp för att ens orka dra allt till affären för att panta. Boys will be boys som Hooters sjunger, kan det stämma bättre? 
 
image129

Lindra dagens bakishet med en fet jävla kebabpizza och 2liter Cola. Nu känns kroppen som den ska igen utan känslan av tung skalle och trötta ögon. Men istället så kommer den där förbaskade helgfrågan starkare i skallen och det är mindre bra. Tur man har loppisen att ha kul på så man slipper få ångest över att man måste göra något på helgerna. Den som tror att man tjänar stora pengar där kan sluta tänka. För där jag är så gör man småmynt som knappt täcker resan å inköpen av sakerna. Men glädjen man får är värd så mycket mer än en bläcka på krogen som kostar de STORA slantarna. 
 

Shiit Amigos jag borde städa här på skrivbordet runt skärmen. Det formligen dräller av grejer som tar så mycket plats att knappt tangentbordet syns snart. Men städa är INTE kul och en kvinna orkar jag inte skaffa för att få det städat. Då är det bättre att försöka få det gjort själv liksom. Jo jag har snubblat över några kvinnor på sista tiden som TROR de är skapade av gud själv och one of a kind i sitt slag. Man tröttnar snabbt på deras sätt att vara och dumpar ganska så fort när man märker detta. Ingen är oumbärlig, fast det e fan så svårt att bli lika bra som jag. Eller som Denise skriver: Det finns ingen som är perfekt så varför slösa sin tid på att ens försöka vara det? Kan ju säga att jag håller med där solklart? Hon är nog den klokaste på min MSN banne mig.
 

Nä nu blir det sängen å lite Ugly Betty på tv`n så somnar man med ett leende. För imorgon ska man ner till frihamnen med lite mer prylar och ställa i ordning inför helgen.

Vi ses och hörs, fast ser jag dig först så ses vi inte =)
 

God natt bloggisen

Bakisbloggen

Jo tjena!
Behöver man säga att huvudet känns tungt idag?

Men lite nytta har jag ändå gjort denna tid jag vart vaken. Handlat in lite saker som kommer säljas på Loppmarknaden i Helgen här i Göteborg Frihamnen (Mer fakta kommer i bloggen imorgon kväll) Efter några rundor på barer igår med start runt 15:00 så avsluta vi det hela på Nivå och soultrain. Det blev en tidig hemgång så runt 02:30 var jag hemma hel och fin =) Det var ju direkt smockfullt där inatt på Nivå. Så vi dansade så sulorna glödde ända till hemgången. 
 

Tror jag ska städa lite nu och avsluta det med ett varmbad. Sen lär jag slockna i sängen till en film
 


Ok jag vet en kort blogg nu men baksmällan får stå för det & NEJ jag tänker inte visa några bilder från inatt :P

image128


HEMKÖP har gjort en fin tabbe så SKYNDA FYNDA!

Av senaste reklamlasten man fick hem via posten så råkade jag bli hungrig och spånade igenom Hemköps reklam. Jarlsbergs ost för 39,90:-/KG!!! Givetvis ska det vara 39,90:- för en bit på 500g för den kostar normalt över 100:-/Kg på Hemköp.

image127

Kan säga att mitt val blev att handla där på Hemköp denna gången. Nere i butiken som ligger nära mig så hade de inte uppmärksammat detta när jag påpekade "felinslaget" i kassan Jarlsberg 2x39,90:- (hade precis köpt en stor bit gouda ost så det fick räcka med ett kilo) Kassörskan påpekade att det var givetvis priset för en bit på 500g 39,90 så det är feltryck. Men jag stod på mig och reklam är reklam, jag hade gått dit för detta extra påpekade jag *ler*
 Så jag gick hem med osten i påsen för 20:- som normalt ligger på 51kr. Det är under halva priset så SKYNDA FYNDA denna vecka på Hemköp =) 

Jarlsberg serverad på frukt- och nötbröd toppad med rosmarinhonung (ca 25 st)
 Det här behöver du:

250 g Jarlsberg
¼ limpa frukt- och nötbröd
½ dl flytande honung
1 kvist rosmarin
 

Så här gör du:

Börja med att lägg rosmarinen i honungen så den får dra till sig ordentligt med smak. Skär osten i sockerbitsstora bitar. Skiva brödet i tunna skivor. Placera osten därpå och ringla över honung och toppa med en rosmarinkvist. 

Tack milko.se för receptet

Godmorgon min värld =)

06:00 man vaknar till lite lätt till stillsam musik från TV3`s programtablå. Solen skiner ute, himlen är klarblå. Känner mig klart utvilad efter att ha somnat skönt igår efter en brakmåltid bestående av oxpytt, stekt ägg & rödbetor i massor.  

Så vad ska man göra idag då? Funderar på om jag ska få tummen ur och dra ner på stan några timmar och bara njuta av solen, äta lunch och kanske lite shopping =). 

Efter gårdagens slit med tvätten som nu finns i hela lägenheten så kan det va skönt med en fridag på stan. Eller så blir man hemma och tar hand om det som verkligen behöver göras här. Men å andra sidan så är en fikastund aldrig fel heller. Äta någon stor kanelbulle & en STOR Cola till. Ja jo jag försöker dra ner på mitt Colabehov och det är inte lätt kan jag säga. Köpt på mig massa saft=(. Men HALLÅ saft ger ingen kick och jag känner mig väldigt slö i kroppen. Man kanske har lite väl mycket sockerbehov efter all Cola & godis som går genom kroppen. Man ska ju njuta av livet eller hur?
 

Höjdpunkten igår var ju ändå Sophia. Frågade ju efter hur man kunde se gratis tv via nätet, nu vet jag =). Bara att välja land och kanal sen kommer det upp i rutan direkt, otroligt smidigt om du frågar mig. Sophia du är underbar TACK för hjälpen med detta. En annan höjdpunkt blir V.21 då man tar sig en tripp till Sthlm igen över helgen. Ja får "syrran" som hon vill så kommer jag inte därifrån på en vecka som vanligt =). Men denna gång kan det bli svårt att vara kvar så länge då jag planerar en soltripp till Turkiet i början av Juni månad. Ja? Man måste ju få ha semester från vardagslivet eller hur? Men resan är inte bokad ännu så det återstå att se hur det går. Men jag behöver en solsemester nu känner jag.
 


Nej nu är det dags att fånga dagen. Först några skinkmackor ner i magen så man får lite frukost. Sen blir det utgång ner på stan. Känner du för att fika eller luncha? Ring mig då för jag finns där?


EFTERLYSER en lösning så jag kan se på TV via nätet

Vrålsugen är man. Kan läsa om det på aftonbladet. Men jag är inte Pluskund där så kan inte se hur man gör. Hoppas du kan hjälpa mig med svaret.

Lordi var snyggare än årets vinnare, men vem orkar med fjollorna

Långhelg har det vart =)

 

Att melodifestivalen ska läggas ner stöder jag helt. Jag menar det är ju inte ens lockande att se skiten längre. Slog över igår precis när de presenterar vinnaren.

 

Skratta gott åt detta skämt när jag hör låten å ser henne som sjunger. Snacka om pojkflickan som är mer skrämmande än Lordi till utseendet. Låten var väl ingen höjdare heller som man kommer att minnas direkt till nästa år (läs tills idag) Sista gången det gick bra där för Sverige var 1974 och ABBA!!!

 

Visst vi har kommit etta sen dess. Men ingen slår banne mig ABBA och deras framgångar som blev enorm. Ta senare tidens 1or i tävlingen, hur många av deras andra låtar känner man till? Senast var det Lordi och jag kan med handen på hjärtat inte säga att jag tycker någon av deras andra låtar va så värst bra, lyssnade en gång sen aldrig mer. Carola, Charlotte, Herreys stjärnor den kvällen i hela Europa. Men dagen efter i baksmällan så minns knappt vi i Sverige vem som vunnit (Läs bryr sig mer över att finna en ask Alvedon än vem som vann)

 

Hade Marie Lindberg vunnit så hade jag följt alla delfinaler och finalen. Men The Ark nä då kvittade det helt vill jag lova. Så jag gjorde som många andra i vårt land, sket i det helt?

 

För övrigt så var helgen lyckad om man bortser från att de lagt nått NATO grej i Frihamnen här i Göteborg. Sen skrivit stort i tidningarna att Frihamnen var avstängd, ja precis det skrämde bort MÅNGA kunder för oss som troligtvis trodde loppisen var stängd pga. detta. Man kan ju fråga sig varför de lägger en grej som denna i ett neutralt land som Sverige som inte ens är med i Nato? Inte nog med denna samling höns samlade i grupp på Hisingen, nej fan Göteborgsvarvet drevs igenom igår. Ja de dårarna springer också förbi frihamnen och blockerar vägarna totalt. Springa 2, 1mil och slita ut sig, ska det va nödvändigt? Vi satt i gräset och kolla efter min polare Benny som sprang, men försöka se en person bland 45000andra var inte lätt. Huvudet snurra redan efter de 200första typ. Missa givetvis Benny och istället blev det BurgerKing och en fet smaskig Whoppermeal med extra stor stripps och en fetgod jordgubbsshake till ner i magen.

 

Ja efter det så blev det leklandet här på Hisingen, där en liten kille fick leka av sig en hel del. Ok jag erkänner att jag också blandade mig i leken mot slutet av kvällen, för vem kan motstå att få va barn på nytt för en stund? Leklandet var en otroligt fräsch anläggning som nyligen blivit till här vid Backaplan där man fick lämna in barnen i tre timmar för 100:- och där fanns allt mellan himmel till jord att göra för barn. Häftiga rutschkanor som var långa och klätteranordningar som inte var av denna värld. Jag hade gärna lekt mer där och blivit lika svett som killen den lilla. Men jag fann min begränsning till en gummiklättervägg som avslutades med en lång rutschkana ner till golvet igen. Ok det var inte frivilligt jag hoppa upp i den, mer för att hjälpa han upp såklart =) Jag undvek att glida ner för kanan, så istället hoppa jag till för att kana på den lutande väggen ner till golvet igen, med resultat i att jag var cm från att åka rakt på en liten flicka i treårsåldern nere på golvet. Såg mamman riktigt stelna till i bråkdelen av en sekund när hon såg vad som var påväg att hända. Lyckades styra till och bromsa så det gick bra gjorde jag och andades ut.

 

Nog om schlagerfjolleriet som går att jämföras med Natos strittspittar till leklandets underbara värld med magen fyllt av skräpmat. Nu ska här softas ner i sängen å lite sömn i ögat skulle inte sitta fel. Njut av livet för varje minut som går, för vem vet snart sitter man där på ålderns höst och kommer absolut inte ihåg vem som vann fjollmelodin 2007


Loppmarknad Frihamnen nu denna helg

Godmorgon Bloggis

Jag är laddad till öronen för en helhelg. Daniel & Magret var här till sent inatt och kolla på film efter att vi hade smaskat i oss en hel del mat. Så efter att jag fått hem dem och lagt mig så var klockan runt 03:30. Men nu är det en ny dag med nya möjligheter. Ska bli av med lite prylar nu är det tänkt nere på loppmarknaden. Ska slänga mig i duschen nu och sen blir det att släpa sig ner för att öppna upp till klockan 10.
 

Benny ska springa Göteborgsvarvet idag också. Har lovat att kolla på loppet efter loppisen. Allt beror ju på hur dagens försäljning går, ju mer jag säljer ju gladare blir jag =) Risken är väl stor att det blir utgång inatt efter loppet när Benny är i stan
 


Loppmarknad är direkt skitkul. Man blir förvånad över vad folk egentligen vill ha med sig hem. Men nu blir det duschen, vi ses på loppis under helgen eller hur?

PS Skriva på morgonen och känna lite stress är inte min grej, därav en kort blogg nu


Varning detta är inget för känsliga. Bevis på att Silikon håller längre än hud!

Ok här har man en softardag. Orkar banne mig inte skriva en lång bloggis nu men detta måste fram.

Varför måste man vara så förbaskat nyfiken stundtals (läs hela tiden)
När man får ett mail från en polare som i detta fall råkade vara Tia, en härlig tjej från skoltiden som det alltid var fläkt omkring. Givetvis så öppnat man detta massutskickade mail man fått från henne för att se.  

FyyyyFaaaan på ren svenska när jag fick upp den bilden. Tanken slog mig att aldrig en brud med såna utan det ska vara av naturen kommen, eller hur?
 (Klicka på bilden här nedan, men INTE om ni nyss ätit mat) Tack för den Tia =)


Mailet utformat som följer:

Beviset

Att  silikon håller längre än hud...  

Eller att det finns folk heeeelt utan självinsikt...
Varning för äckelmagade... 
/Tia 


Detta SKA jag göra imorgon. Något ALLA borde göra SNARAST som läser detta

Sitter här sömnlös och bläddrar bland nyheter.

Helt plötsligt får jag se en artikel om en liten grabb i Kanada som har cancer. 
 

Den 30/5 så fyller han sju år och då hoppas han på att ha fått ihop 350miljoner brev/vykort så han hamnar i Guinness rekordbok
 Tro mig jag ska ut och leta upp ett STORT vykort till han imorgon och skicka det direkt. Något jag tycker du som läser detta också borde göra.

Tänk inte bara att du ska göra det, utan GÖR det redan idag. 
 

Hit skickar du ditt kort:
Shane Bernier
PO Box 484
Lancaster, Ontario
K0C 1N0
Kanada

Läs mer om detta till höger här om texten under mina länkar så finns det något som heter "Shane Bernier" Klicka där och läs mer om Shane Bernier som den lille killen heter.
(du kan behöva gå till startsidan på min blogg för att hitta länken)

image125

Käkade pizza med Anna Phil

Nu kan jag lova att Sophia jublar när hon ser att jag har uppdaterat bloggen. Det är kvinnan hela dagen som påminner om en annan kvinna i mitt liv.

Glömmer aldrig 1991. Detta år kom en höjdpunkt att skåda, nämligen H&M julskylt. Du kanske minns vem det var? Hon var bedårande att se på och varje killes drömkvinna. Att hon idag har nyss fyllt 41år men ser ut som 30 är ju inga fler heller. Skådade in henne på Expressens nätbilaga nyss och där stod hon vältrimmad och lätt solbränd. Javisst är det Cindy Crawford jag tänker på. Efter att ha skådat detta får jag lov att höja min kräsna Maxgräns på kvinnorna =) Men å andra sidan så är det insidan som räknas och inte det yttre höljet på människan.  

Förövrigt så blev det ingen bio igår. Nej ingen ville följa med (läs det som: Fråga bara fröken vårväder, men där rådde sent jobb och huvudvärk) Så jag sköt upp biokvällen till senare datum och vem vet då kanske någon kan följa med =) Nåväl kvällen slutade med ett besök på pizzerian och käkade en god kebabpizza medans jag kolla på Anna Phil som rusade fram väldigt sexigt i tv rutan iförd sin polismundering. Tro mig pizzan smaka lika gott som vanligt. Men tråkigt var att ena pizzagubben ska öppna nytt ställe med sin bror nu så han lämnar stället. Den andra gubben gör bra pizza så det ska nog inte bli färre besök för det. 

Planerade idag att ränna på stan å se skitviktig ut i mörka solglas och en nyinköpt keps. Men de planerna sopades också snabbt under matten då jag vaknade 10 idag och regnet bara öste ner. Visst det blev sol på eftermiddagen, men det blåste så kallt så jag blev hemma. Jo jag köpte en keps i söndags för att skydda mitt dyrbara hövve med =) Solen börjar steka å det som bränner upp mig då är mitt kala huvud som är fritt för solens strålar. Så en mörkblå NY keps blev det på Inter Sport strax innan de stängde. Känner mig riktigt nöjd med inköpet, fast den klämmer satan framme på skallen. Men det ska tränas bort, bara lite ovant att bära keps liksom. Köpte ju ett par nya solbrickor att glassa in våren med för några veckor sen också. Men var inte alls förvånad att jag glömde dem kvar hos farsan när jag va där och hälsa på. Det blir väl en sväng upp i sommar till Värmland igen så man får hämta solbrickorna =) 

image124

Har inte så stor lust att skriva nått mer just nu. Suttit med telefon och mail hela dagen där jag förberett mig inför kommande helg på Loppmarknaden i frihamnen. Frågan är bara hur jag ska få hem de 170st filmerna som jag kapade billigt på blocket idag. Gjorde upp med killen att hämta dem på Onsdagskväll runt 19:00 och hur det ska gå utan bil det blir en annan fråga. Ska försöka muta in Daniel med lite mat & film om han kan hjälpa mig att hämta rullarna då, vi får se det löser sig på något vis. Men det är massa förberedelse inför en loppishelg. Man kan ju inte komma dit utan saker och lita på att det man inte sålde förra gången ska bli sålt nu. Nej man måste fylla på med en jädra fart, precis som jag gjort idag. De som kommer ner på lördagen eller söndagen nu denna helg kan göra ordentliga fynd nere hos mig vill jag lova. Men tänker inte avslöja nu vad som kommer att finnas utan det får du själv ta reda på =) 

Nu blir det lite vila på sängen. Ska undvika drömmar om Cindy, jag lovar det finns fler som kan tindra med ögonen. Sen var det ju 16år snart som hon var på planket. Många kvinnor har man sett sen dess, så det ska va soft. En STOR kram till er alla som lämnar kommentarer som jag ivrigt försöker besvara när jag väl ser dem. Det är ni som gör det kul att skriva blogg.  

Ta det soft för nu rygglandar jag snart i sängen?

PS nu när du läst klart och ev. lämnat en kommentar så har jag lagt länken till cindys bilder i "Länkar" här på högersidan =)


Bio ikväll kanske?

The DanceMusic pumpar ut från mina högtalare just nu. Jag försöker vakna till liv efter helgen. Känner mig sugen på att slappa till i en biosalong och se senaste Beckfilmen ikväll. Frågan är om man ska dra själv eller lura med någon ut. Fröken vårväder ligger bra till där att få hänga med på bio. Men hon är ju ständigt upptagen så man får väl kolla med någon annan som gärna vill gå på bio.

 

För visst är det skönt att bara sjunka ner framför den stora duken och bara njuta av en bra film i salongens mörker. I famnen har man gärna en stor salt popcorns bunke med varma poppisar, en påse snask är ett måste och sen en stor kall Coca Cola. Men hela den fantasin rasar med Fia`s inlägg ang. tarmrensning. Kan ju säga då att du blir vad du äter är bra för min kropp e dyyyr! Nä fy bara tanken på mat gjorde mig hungrig nu, inte bra. Ska man orka flumma ner på stan och äta något kanske. Då ska man bestämma sig för vad man ska fylla magsäcken med också, inte bara skräp där inte.

 

Ja som det märks så har jag en riktig slappardag. Satt förut och skrev på mina Små troll och sen bar det in i Internetvärldens underbara gömmor. När inget nytt roligt fanns där så blev det att sätta sig och skriva igen. Vädret är inte läge för en promenad just nu, det regnar nämligen här. Men jag borde ta tag i mitt liv och inte sitta framför datorn såhär så mycket. Just i detta läge så smygäter jag på Dill & Gräslöks chips från OL? För att du älskar det goda!

 

Om man skulle göra sig en tripp ner till Rambergsbadet och simma några längder kanske istället. Jo tanken finns men inte idag, det var slappardag som gäller.

 

Nu ska läget kollas om någon vill dra på bio ikväll. För Fröken Vårväder känns det ingen idé att ens fråga för hon är garanterat upptagen. Kanske vill du som läser detta hänga med? Då är det bara att skriva en kommentar så löser vi det?


Göteborgstrollen del 1

Ibland funderar jag på livet, vad är vi för några egentligen? Är det en dröm vi lever i eller har det en mening? Ja livet är fullt av frågor som söker svar. 

Jag har mer börjat tänka på de små trollen som bor i stan. Nej jag har inte blivit knäpp utan att det verkligen finns troll i vår stad här. En familj bor i Brunnsparken under en av broarna som går över kanalen. Det är Fabian som blev far till Knut, Konrad och Magdalena ihop med hans trollfru Paulina. De är släkt genom Fabian med Avenytrollen som tror de tillhör den finare delen av släkten. På Avenyn bor nämligen Elinora som har två barn vid namn Harald & Isidor. Fabian och Elinora är nämligen syskon och barn till Ulrik & Hedvig, fast med sina 158år tillsammans så börjar de bli slita och grå troll. De flyttade från Lilla Bommen för 79år sen när det första barnbarnet föddes, nämligen Magdalena.
 

Ulrik & Hedvig hitta en oas ut på Hisingen vid den tiden som kallas Svartemossen. En sjö liten och nätt som passade Ulrik ypperligt att bada i de heta sommardagarna på året. Hedvig hade då inga problem att lämna stan på den tiden, de kände nog båda att de hjälpt stadsfolket nog redan då. 
 

När de flytta till Svartemossen så fanns där inga hus runt om i den mängd som det gör idag. Några enstaka gårdar med fattiga bönder var de som de gamla paret gillade att hjälpa. Till skillnad från lanttrollen så var stadstrollen de snälla och hjälpte gärna människor som var i nöd. Hedvig berättar så gärna den gången som Ulrik för första gången skulle hjälpa en bonde att mjölka hans ena ko. Nu var det ju inte det lättaste för denna yngling till troll som precis lämnat stan att mjölka tyckte han. Trotts det att Hedvig försökte få bort de tankarna från hans huvud så var det ingen idé för han skulle verkligen göra det. Ulrik hade ju studerat bonden Oscar ett antal gånger då han dragit i spenan så mjölken hade pumpats ut i träspannen på golvet. Ulrik med sin längd på 5cm är ett ståligt troll och lite längre än genomsnittet. I normala fall så blir de runt 3cm fast starka som en häst. 
 

Dagen kom då Ulrik tog mod till sig för att mjölka, Hedvig ler extra mycket när hon berättar detta och Ulrik sitter i hörnet på köket och muttrar lite över hela den historien. Det var som man såg riktigt hur pinsamt han tyckte det hela var. 1juli för 79år sen stod han redo i ladugården. Bonden skulle inte vakna än på 2timmar så tid fanns det tillräckligt mycket över för att slutföra jobbet. Ulrik skjuter fram den enormt stora trähinken och placerar den precis under kossans spenar. Med ett lätt språng träpallen som han skulle stå på för att nå upp till spenan. Väl uppe på pallen så tar han ett skutt upp på den första spenan, klämmer sig fast och börjar guppa. Visst det ska erkännas sa Hedvig att några droppar mjölk kom det allt ur kossan, blinkar åt Ulriks håll för att med en blinkning ge han lite beröm i denna historia. Nu hade han guppat på samma spena i 20min och kände det var dags för en paus. I hinken hade han väl lyckats få till 1 liter mjölk i alla fall och kände sig mäkta stolt för detta. Men nu uppstod problemet. Hur i hela fanders skulle han lyckas komma från spenan till pallen? Klamra sig fast ordenligt för att grubbla lite över saken en stund. Det enda han kom fram till efter 2min var att svinga sig från kon och förhoppningsvis hamna på den stora pallen, jag menar där fanns nog med plats för 28 trollrumpor att sätta sig på. Tiden var inne och Hedvig vågade inte ens se på spektaklet så hon höll för sina buskiga ögon med båda händerna. Ulrik hasar ner till det yttersta på spenan och börjar gunga. Mustiga stenblock ropar han helt plötsligt rakt ut då han faller med en kullerbytta ut i tomma luften. Rakt ner i spannen där han fick sig ett rejält dopp i den varma mjölken. För det han inte hade med i räkningen var att spenan skulle vara så såphal där nere. Han gled helt enkelt av och med denna plums hamnade han i spannen. Nu blev det skrik i ladugården för av Ulriks höga stämma så började korna även råma i högan sky. Hedvig klättrade för allt hon var värd upp på hinken och firade ner sin svans för att hjälpa sin lilla mjölkande gubbe i nöd. Du ska ju inte tro att han var glad när de efter en vilostund begav sig hem i morgonsolen som stekte på ganska fint på Ulriks mjölkdränkta kropp. Hedvig skratta åt han och sa: Du kan ju snart ta gräddfilen hem om solen får steka lite mer på dig.
 

Tro mig den dagen badade Ulrik i minst 4timmar i Svartemossens sjö för att bli av med mjölken från sin kropp. Sen den dagen har han heller dock aldrig mjölkat en kossa något mer. Han är numera väldigt noga med att berätta för sina barn & barnbarn att aldrig ens försöka sig på att mjölka någon ko hur lätt det än må se ut att vara.
 

Men det som Hedvig & Ulrik ser mest fram emot nu är bröllopet som ska stunda mellan Knut och hans sköna troll som kommer från Heden. Anna heter hon och kan riktigt tindra med sina ögon så varje litet småtroll blir helt till sig i trasorna.
 Om bröllopet får ni höra mer om senare, on det verkligen är någon som läser mina fabler vill säga =)

Helhelg med Thai, vänner och loppis i Göteborg

Hård helg kan man säga att det har varit. Slita hund med loppmarknaden, köra grejer och sälja. Man blir ständigt förvånad över vad folk egentligen vill ha för skräp. Fast denna helg var det kvallite som gällde. Middag med goda vänner igår kväll på en thai restaurang i stan. Sen dessa ovårdade jävlar som inte fattar att man ska släppa av folk från spårvagnen innan man kliver på. Här i Göteborg visar många ingen hänsyn alls i detta. Förra sommaren var det Basshunter killen som erövra Sverige med monsterhiten Boten Anna. Hela Sveriges dansgolv hoppa till den i början på sommaren fast mot höstkanten så blev nästan Dj utslängd om han ens tänkte tanken på att spela den. Som jag skrev för ett par bloggar sen så tror jag en del på Markoolio  med låten "Ingen sommar utan Reggae" Den har börjat spelas på radion nu för fulla muggar vill jag lova så om den inte blir sönderspelad så blir det en sommargunga. Men jag skulle vilja höja min flagga för skånska Frida också. Hennes hit som får hela nätet att gunga nu skulle passa underbart på dansgolvet i den heta sommarnatten som stundar snart. "Dunka mig gul & blå" är hennes stor hit just nu. Den får tjejen gärna nynna i mitt öra på dansgolvet i sommar. Lyssna på den så fattar du =) Hon får verkligen skånska låta sexigt som jag då absolut inte tyckt innan. Där snackar vi gröt i halsen helt obegripligt. Från ljuva toner till mindre önskvärda toner är folket i Göteborg som inte fattar att man kanske vill kliva av spåris innan de kan gå på vagnen. Senast nu på Backaplan så står någon jävla bimbokärring runt de 40år som gärna ville verka va 15år igen med ett par feta svarta solglasögon som täcker hela facet, dock inte de brutala rynkor som hon hade. Då hon ställer sig mitt i dörren och blockerar alla som vill gå av på hållplatsen så bara muttrar jag att du kan ju låta oss gå av först innan du trampar på i sulorna. Varför kan de aldrig lära sig precis som i Sthlm där väntar man tills alla som vill gå av har passerat dörren innan man kliver på i den iver för att inte missa en plats att sitta på. De kanske är rädda att spårvagnen ska åka utan dem också vem vet. Tänk så mycket smidigare det skulle vid varje hållplats om man fick spelrum att komma av innan man nästan blir nedtrampad av folket som ska på. Det skulle nog spara en massa tid på en resa totalt och betydligt mindre irritation bland de resande. 

image117
En del av mina grejer på loppisen (mycke 5-10:- saker där)

För min del så var det resan från loppmarknaden i frihamnen där jag tillbringat större delen av min tid denna helg. Folkmassan var inte av rusning där precis denna vecka. Men jag får inte klaga för det jag sålde för räckte till helgens mat och en bira på thiahaket =)Man blir förvånad över vad folket egentligen vill ha med sig hem från en loppmarknad. Men alla har vi fria val att handla och tur är väl det annars skulle jag ha mycket skräp kvar att slänga. 

image119
image120

Lördagskvällen när jag kom hem helt slut så börjas det i telefon. Först gör Danne sina tappra försök att tjata ut mig på party eller middag, även fika var på tapeten men där genomskåda jag han. När inte Danne lyckads så tog Magret över jobbet att försöka få ut mig på stan. Tro mig hans flickvän kan de där med sockersöt stämma å sen säga de rätta orden så man är nästan nyduschad och redo för att dra ut innan ens samtalet är klart. Så vi klev iväg ner på stan för att äta något gott. Skräpmat var inte att tänka på utan en restaurang var det som stod på menyn. Det var då man kände att de fanns en hungerkänsla i magen så nu var det brådis in på nått hak för att fylla igen känslan och göra sig sprängmätt innan man skulle sova. Klockan var runt 21:30 så det stundade inte lång tid innan köken på de flesta ställen skulle stänga för dagen. Men på Drottninggatan så hitta vi ett Thaiställe som jag insåg att där hade jag vart innan och fyllt min mage tidigare i livet så maten var ok där kom jag ihåg. Alla fyra valde olika rätter efter smak och tycke, ja Kaj var också med och joinade oss med glada skratt. Jag tog någon kyckling med vitlök & peppartjosan som smakade gott i kistan vill jag lova. Fast VARFÖR i hela helvetet måste man mätta magen extra med den mängd ris man trycker i sig? Jag är helt galen i ris faktiskt, så man äter en del innan man känner opps! Det sväller i magen. Efterrätten ville inte ens jag och Kaj`san tänka på att få i våra stora välfyllda magar. Men Danne & Magret delade på någon vaniljglass toppad med grädde och två små friterade bananer. Kan ju medge att det såg gott ut men även tanken på efterrätten fick min mage att börja bubbla nått hemskt. Det är i de skede man går ut på gatan för en rökpaus som jag också gjorde då. 
 

image118
Danne & Kaj (Kan ju undra vad Danne drack där =))

Alla var nöjda och glada då vi tog oss därifrån. Detta Thaiställe ligger på samma gata som Gretas å där ville då ingen av oss gå in förutom Kaj som inte hade koll på stället alls. Men vi förklara snällt för han att där hänger alla typer av konstiga sexuella typer i stan ex. transor, homos & bi. Efter det ville inte Kaj heller gå in där utan vi begav oss mot avenyn. I mina tankar var det bara 5an eller 6ans spårvagn i skallen för jag skulle hem. De försökte få upp mig på avenyn fast jag stanna vid kungsportsplatsen för att gladeligen vänta in spåris. Tog farväl av det goda sällskapet för kvällen vinka adjö och åkte hem med magen full av svällande ris och en god kyckling. Behöver nog inte säga att jag somnade som ett spädbarn i gungning denna kväll, för det gjorde jag. 

 image121
Jag & Magret (kan LOVA jag drack bara en Falcon till maten, men va trött som kan ses tydligt på denna bild)

Efter en skitdag på loppmarknaden då man lika gärna kunde ha legat kvar i sängen som var så underbart skön i morse så man inte alls ville gå upp ur den. Hörde även flera som hade stora problem med att komma upp idag för att komma till jobbet, då undrar man lite hur kvällen sluta där å på vilken krog =) Men jag tog mig en meny på BurgerKing efter att jag kollat in tjejen på pressbyrån för att få upp mitt glada sinne efter en nollaffär på frihamnen denna dag. Beställer en BigKing meny med extra mycket stripps och extra stor iskall Coca Cola, givetvis en garlic dipp till det hela som är ett måste. För vem kan motstå att doppa BK`s tjocka lite frasiga stripps i en majonäsdipp fylld av vitlök. Jämför man McD`s stripps så är det dag och natt mellan McD & BK, då föredrar jag BK istället för slappa, småkalla & osmakliga stripps från McD. Mutter det e så man dreglar av hunger igen. Fast nu stundar en del vila på sängen och en bra film med lite godis till.

Njut av kvällen, skit i morgondagen å lämna en kråka som kommentar så blir jag go & gla

Hora är jag imorgon

Lätt huvudvärk stundar. Nattens mörker är här i vår lilla stad. Skulle ha städat och fixat idag men kom bara till halva vägen innan kroppen la av på mig. Tankar föder min vilja till att vara vaken om nätterna ibland. Typiskt att just denna natt ska vara en av dem. Ska man känna oro? Ska man lida genom att få en dålig sömn? Kommer mitt halvt ostädade hem godkännas? Kommer loppmarknaden att ge något eller ska man lägga av helt? Kommer jag att bli frisk?

 

Bara några av tankarna som rullar runt i skallen just nu?

 

VARFÖR ska det va så svårt att släppa efter på hur man tror andra tycker och tänker. Målar man grått eller svart? Varför inte måla grönt och säga: Jag skiter i vad de tycker om hur jag har det för det är mitt hem, de får väl fortsätta städa då om det inte gillas.

 

Tankarna om framtiden man inte vågar ta i denna natt finns men man skjuter bort dem från sig. In i det mörka hålet av ovishet med dem igen. Närmar jag mig ens med lillfingret på de frågorna så är jag dömd till en helt sömnlös natt och en levande zombie imorgon. Nej klockan är ställd på 07:00 och jag ska hinna dammsuga innan jag drar härifrån imorgon, helst ska jag ha plockat undan mera. Skulle man inte fått besök denna helg så hade jag sovit som en prins nu och sluppit oroa mig för morgondagens ord som kommer när min dörr öppnas.

 

Shiit va jag babblar. Kanske bättre att prova med lite sömn igen. Snurra runt å finna ställningen eller läget man vill sova i och sen verkligen försöka få en blund i ögat. För imorgon är man hora igen, ja alltså när jag säljer så gör jag det helt och hållet som det skulle va min egna kropp jag ger bort för en billig peng. Mina problem är som bortblåsta när jag väl har kunder och får trissa på dem något som de egentligen kanske inte behöver, men jag ger dem tron på att de kommer att behöva det =)

 

För-i-helvete John Blund var är du?


Loppmarknad i Göteborg nu under helgen

Seg kväll e bara förnamnet. Tack vare Sophia så nafsar dammråttorna mig i fötterna. Det är även hon som gjort att jag suttit här framför burken så mycket idag. Sophia är också den ENDA som har skrivit i min Gästbok här.

 

Innan någon får för sig dumma tankar att Sophia skulle vara en ny kvinna i mitt liv så kan du slå det ur skallen direkt. Nog för att Sophia är både en Svärfar & svärmors dröm men hon och jag är bara goda vänner sen lång tid bakåt. Hon har en kille som heter Micke och bor långt utav helvete borta i norra delen av Sverige tyvärr.

 

Städandet går väl sådär men jag börjar komma någon bit på vägen. Man inser att prylarna är för många och för stora. Samlar damm gör de med kan man lugnt säga. Får nog lov att dra med mig en del till loppisen och bli av med lite saker. Ska fylla på där eftersom veckorna går så det blir fullt av prylar där å mindre här.

 

Loppisen är på Frihamnen Lördag-söndag 10-15 i ett av kajhusen. Där kommer jag stå och sälja div. saker allt från gamla saker till nya oandvända prylar till mycket bra priser.


image116 


Men nu får jag skrubba ren toan och sen fortsätta med mitt rum som är ett bombnedslag av kläder och prylar. Men hur lätt är det inte att sätta sig framför datorn när städandet kommer upp på schemat? Efter att jag gjort klart detta kommer jag fylla upp badkaret med skumbad stänga av lampan i taket och tända levande ljus ligga där och slappna av till ljuv klassisk musik ett tag. (Typ 03:00 inatt om jag snabbar på lite) För visst är det skönt att sträcka ut i badkaret och riktigt njuta av stunden man får där.

 

Men nu ska jag döda några dammråttor ett tag så ta det soft och lämna gärna nått i gästboken så slipper Sophia känna sig ensam där?


Kvinnor är krävande...

Sablar va man är trött. Kan det ha med att göra att natten innan så fick man inte många timmars sömn pga. Tingeling? 11:30 idag så vaknade jag av att Pernilla ringde för att kolla hur jag mådde. Nu en timma senare kan jag svara på den frågan att allt verkar ok =)

 

Ska ta mig till med ett städartag här nu snarast men städa är ju så tråkigt. Mellan 15-18 ska jag dock köra några lass med saker till loppmarknaden nere vid frihamnen för att kunna stå där igen över helgen. Ja det var ett tag sen sist man var där. Sista februari så slutade jag där för att testa på ett annat ställe, men det är frihamnen som ger bäst så där ska jag stanna. Man kan knappt fatta allt skräp som folk vill ha igen. Skräp i mina ögon, guld i andras. Sen kan man ju hoppas att det blir affärer gjorda så man får pengar över att köpa glass för sen också. Så har du vägarna förbi frihamnen här i Göteborg så finns jag där Lör-Sön 10-15 vem vet du kanske hittar guld =)

 

Saknar hunden fast ändå så känns det bra att hon kommit hem till sig. I längden hade det inte gått här kanske vad vet jag. Det är ju otroligt mycket ansvar med en hund som ska ha full uppmärksamhet och rastas dagligen. Men å andra sidan så var det en tik och det förklarar ju en hel del för man vet ju hur mycket tid ALLA kvinnor tar och all den uppmärksamhet de kräver för att de ska va belåtna.

 

Känns bättre att sitta här och skriva blogg än att börja städa vill jag lova. En cigg till SEN ska man städa tänker man. Efter att man kedjerökt ett X antal cigg så sitter man soft i fåtöljen här framför datorn och skriver blogg. Men nu tände jag sist för att nu ska det ske, på det femte gäller de & på det sjätte smäller det.

 

Nej fan det är fredag och då ska man ta det soft. Sista chansen att vila inför helgen liksom.

Ta vara på dagen och tänk på mig som får slita med städande och sen flytta lådor till en kall lokal för att senare ikväll när det är gjort fortsätta att städa mera. Så känner du dig rastlös är du välkommen över att hjälpa till med städande och plockande i all evighet. Trevlig Helg på dig så ses vi i Frihamnen?


ENORM Sorg för mig, STOR glädje för andra

Mitt hjärta blöder av smärta. Tjejen har hittat hem till sig nu. Fast du ska ju inte tro att det var tack vare polisen dit hennes ägare har ringt ett otal gånger för att eftersöka henne och dit som jag ringde igårkväll och berätta att hon fanns hos mig. Det är sorligt hur Svenska polisen sköter hittegods. Ok om det är en pryl man lämnat in men här handla det om ett liv som var vilse i stadens djungel.

 

image115

Tingeling som den underbart söta hunden hette har alltså funnit sitt hem igen. Kontaktade Kennelklubben här idag som mail-ledes kunde ordna så jag kom i kontakt med ägaren. Hon som ägde Tingeling hade alltså ringt Polisen ett otal gånger fast bara fått till svar att inget nytt har kommit in och smått blivit en liten plåga för poliserna som sitter på arslet i vårt kära polishus. Då kan man ju undra vart min anmälan tog vägen? Kanske den fastna under ett fett wienerbröd och tillslut hamnade i sopkorgen. Fast å andra sidan de där feta wienerbröder kanske fortfarande ligger halvätet för de kanske var tvungna att lyfta på arslet och dra ut med trafikbilen för att jaga någon som kör 5km/h för fort på 90vägen någonstans eller haffa en snattare på Backaplan som snott ett hubbabubba för 6.90:-. För såna jobb ger ju böter å pengar rakt in i kassan. Du kan ge dig fan på att de har % till wienerbröden på alla de böter de drar in också. Men en hund var inte så noga för där finns inga stålar att få för dem till arbetsgivaren. Men som i detta fall så fanns det en ägare som var helt förtvivlad och trodde att det värsta hade hänt hennes gulletjej. Den stackars ägaren hade åkt runt hela natten och letat efter Tingeling så du kan tro hon var glad när jag fått uppgifterna från Kennelklubben och ringde henne genast.

 

Tingeling jag är glad för din skull fast jag kan erkänna att du är redan saknad


Timmarna går

Hon följer mina steg. Dit jag går så är hon med. Har dille på att skruva av korkarna på petflaskorna har hon. Tro mig där kan hon sin sak verkligen. Morrade fint på brevbäraren så snart vägrar väl han lämna posten. Tuggar sönder räkningar fint gör hon med så det gäller att passa posten annars åker man väl på förseningsavgifter på rad här. Fast nu ligger hon stilla på mattan och sover lite. Ja det är lätt att sova nu för henne för mig fick hon upp ur sängen 08 i morse å sen dess har vi vart ute 2gånger. Tänkt den som kunde somna nu också va skönt det skulle vara.

 

Det är mycket ansvar med en hund märker jag. Men efter ett tag med mig så sitter hon väl snart i sängen å äter chips å ser på film i min takt =) Snacka om att fortsätter detta så har jag snart fyllt min kvot av motion för hela året på en vecka här. Men hon e sååå söt så det är en ren fröjd att va ute med henne. Hon inger en grym respekt på gatorna så folket viker undan och tar en omväg i form av en båge när vi kommer och går.

 

Konstigt att ingen hört av sig? Snart har det gått 24h och inte ett ljud har man hört. Men blir hon kvar så ska det snart införskaffas ett svart halsband med stora nitar och ett redigt koppel för de pudelkoppel som Helle låna mig är så vekt så rusar hon till nu så slits det av jag lovar =)


image114
 

Men vi får se vad som händer här. Får väl ha mobilen på 24h/dygnet nu ifall att de skulle höra av sig och sakna jycken.  Till dess får man gå ut och fixa motionen på heltid verkligen.


Rottweiler söker sin ägare

image113

Oj vilka 15h man gått igenom. Igår så kom det en ägarlös hund på gården vid 8tiden på kvällen. Den var helt slut å flåsa som bara den. Ringde polisen med det samma och gav dem beskrivning på hunden samt öronmärkningen.

 

En jättefin rottweiler som är hur kärvänlig som helst. Vi var ute sista gången vid två inatt efter att hon tagit upp större delen av min säng. Sen blev man väkt 08:00 imorse så då var det bara att dra ut på en långpromenad på 2h runt svartemossen här hos mig.

 

Det har gått 15h nu och ingen har hört av sig och det är konstigt. För hon är hur snäll som helst och polisen har alla uppgifter. Men polisen och arbete det är skilda saker de. Tagit kontakt med Kennelklubben för att se om de kan hjälpa mig så vi väntar på svar där nu.

 Bara hoppas att hon har en bra ägare för det skulle såra mig om denna fina hund hade en orätt ägare vill jag lova. Men nu finns där ingen mer tid att skriva för hon behöver ut och rastas tror jag efter den stora portion mat hon fick när vi kom hem =)

Kvinnor & teknik??? HÖNS!!!

image109

Mmmm! Magen är mättad efter en redig portion av gyllenbrunt stekt falukorv & Grillpotatissallad som satte sig rätt i min tomma mage. Placerade mig ute på balkongen i en av de sköna stolarna som står där för att sen kunna njuta av denna underbara sol vi har idag här i Göteborg.

image110 


Såhär i början av sommardagarna så är det faktiskt skönt att höra fiskmåsarnas skrik å annat fågelkvitter som förgyller solskenets heta strålar. Man kan se barnen leka nere på gården och i på sterion på insidan så spelas Taube-Änglamark så kan det va mer underbart än vad det är just nu i detta ögonblick?

 

Min kärlek till musiken är enorm. Den speglar oftast hur jag känner mig. Just nu är det mycket svensk musik som går genom mina småröda öron.

 

Jakob Hellman han som gjorde en STOR platta och jag vet vi är många som verkligen hade velat höra mer av hans musik. Ta bara när han sjunger Tango i Nizza eller Fritiof & Carmencita så rusar pulsen upp och man kan bara stråla ikapp med solen.

 

De största av dem alla är ju ändå Cornelis Vreeswijk & Evert Taube. Deras musik går året om här hemma och de har ju musik som man inte behöver gå in på så mycket. De som har dålig koll på deras musik bör genast köra in en bomullstopps i sitt såkallade musiköra för att rengöra banne mig.

 

Just nu i skrivande stund så spelas Cornelis ? Brevet från kolonien. Blir man att tänka på grillkvällar vid någon sjö nu med gott nygrillat gyllenbunt kött, gärna en blodig filé av något slag. Potatissallad i mängder och kall go dryck till som man spisar ihop med goda vänner för att senare skrika ihop till allsång vid sjökanten. Då är just brevet från kolonien ett inslag som ALLA kan eller i alla fall borde kunna, allt beror ju på hur hårt de kört med bomullstoppsen =) Man bör undvika de blå färgerna för den drycken smakar INTE gott?

 

Förutom all ljuvlig musik idag så har jag klockan 16:52 skickat in deklarationen och för att vara mig så var det att vara ute i god tid. Man brukar ju normalt sitta där och slita sitt hår över alla värdepappersaffärer som man sålt under det gångna året innan och som nu ska redovisas för skattmasen typ en timma innan tiden går ut för att lämna in och slippa böterna. Verkar även detta år lyckas gå +/- noll i skatterna så man slipper betala för det suger ökenråtta att behöva göra annars. När man gjort en sådan grej som deklarationen klar så åker Fredrik Kempe på med låten Vincero så man kan gala av lycka att man FAKTISKT gjort nått rätt även denna dag. Mer rätt än vad min morsa lyckas med denna dag kan man säga. Vad är det med föräldrar och datorer??? Försöka förklara en enkel grej Ang en dator och hur man gör kan ibland vara helt omöjligt eller hur. Man försöker berätta hur enkelt det är via telefon och lika förbaskat så går det inte för dem att göra rätt. Det slutar oftast i att de skiter i det och tvärvägrar lära sig de mest enkla saker i livet ska banne mig snart införa minuttaxa på alla hjälpsamtal som kommer in Ang dataproblem å då ska morsan få mängdrabatt banne mig.

 

Förövrigt så är det ingen rolig dag för att Suzy har dragit tillbaka till Holland nu efter ett hårt partybesök med oss i Sverige. Vi var ute i måndags och skulle dra in på Stars and Bars men där var det för mycket småfolk för min smak så jag och en kille bestämde oss för att lämna tjejerna vid dörren för att dra in till avenyn. Men se det skulle vi inte ha gjort för Soraia & Suzy var INTE glada på oss efter detta. Så nått riktigt farväl fick jag inte göra av Suzy på detta viset och det var ju trist. Visst jag förstår dem att de blev sneda på oss men dit vi kom så var det betydligt äldre typer och direkt smockfullt på Lounge inne på Avenyn så vi klagade inte. Jag får väl dra på med smilbandet nästa gång lite extra för att få Soraia lite mjuk igen =) Men först får hon vila upp sig lite efter denna helg

 

Men nu ska jag vila mig ett tag efter maten och allt detta skrivande. Kan ju inte slappa efter direkt med skrivandet för jag har märkt att Pjattan har fått eld i arslet på sitt skrivande så vem vill vara sämre? Mästerfotografen Pernilla verkar ha MSNjuck på sin dator idag för hon ploppar ut och in hela tiden lite småirriterande men ändå helt ok. Men då var det dedär med kvinnor och teknik =)


image111


Deklaration och jävelskap

Är det deklarationen som håller mig vaken just nu eller är det all godis i magen?

Ja vad ska man säga. Daniel slog mig en signal mitt under dagen och kollade vad som hänt under helgen (läs att han var nyfiken efter att ha sett bloggen på vad jag hittat på för bus)

 

Jag är kass på att hålla koll på datum när personer fyller år. Men det finns en person jag minns bäst och det är min ena Kusin Annica. 1/5 är enkelt att komma ihåg liksom så varje år så ringer man och sjunger en ?Jag må du leva? och sen ?Grattis Kusin? och med det är pratet igång vill jag lova. Många av mina kusinbarn fyller år i slutet av april & början på maj månad men när man väl kommit ihåg att det är 1/5 och ringt Annica så blir man påmind att man missat hälften av barnen men Anna & Ellen fyller imorgon så då ska det bombas med sms för att säga grattis till dem. Fick veta av Annica att de plågat lillebror ganska hårt för att kolla om han köpt någon present till dem =) Stackars lillkille med två äldre systrar som styr, det kan inte vara lätt.

 

Mitt under denna dag när jag sitter i telefon med Daniel så säger han helt plötsligt att nu står jag nere på gatan så hoppa in i duschen så drar vi ut. Shiit pommes tänkte jag nu gäller det att va snabb. Hoppa in i duschen och sen hitta lite kläder för att ta hissen 6trappor ner och sen var man ute i solen. Ok jag är inte snabb med att göra dessa saker men solen lockade och Daniel stod och väntade utanför. Han känner mig för väl så att ringa innan och säga att vi ses om en timma så VET han att jag hinner ångra mig 39gånger minst innan jag kommer ut minst 15min försenad lite småstressad och förvirrad.

 

Vi drog ner till Eriksberg för att köpa godis. Triumfglass som har en butik där säljer även Göteborgs färskaste och billigaste lösgodis. 4.90:-/hg det finns Malaco, Cloetta och massa annat märkessnask där. TÄNKER INTE berätta hur mycket jag köpte där i min påse =) Fast efter denna goda shopping så var det Coop nästa för att ev. lyckas köpa med sig mat hem för att laga på egen hand.

 image108
Danne köpte mat till Fanny i sista stund


Komma in i en butik och inte veta ett smack vad man vill äta är inte bra. I min korg hamnade potatissallad, falukorv, ost, formbröd, skinka, pepparsalami, mjölk, cola & pommespins. Bara en massa smask att fylla magen med liksom. Daniel och jag bestämmer att det blir varma mackor och en bra film nu som kommer efter denna shopping. Drar hem till mig och drar igång med att fixa 4 stora mackor var för att sen låta den bli knaprig och smaklig i ugnen på några minuter sen. Jag tar salami på två av dem sen skinka på de två andra. Givetvis en massa ost över ananasen på samliga fyra. Danne tar nästan detsamma förutom salamin och han öser på med tomat dessutom. Kan ju säga att 8 mackor var det som fick plats i ugnen och som nu skulle gräddas. Ok hitta inte plåten så det fick bli på spjället som mackorna fick trängas.

 

Lagom kul med massa ost i ugnen kan man säga. Jävelskapet började droppa ner i ugnen nu när värmen tagit hand om bröden. Det bildades små pölar med ost i botten på ugnen nu och man ser en rökfyllning som uppstår. Bara tanken på att öppna luckan slog ju till i skallen några extra gånger undertiden kan jag säga. Men time att ta tjuren vid hornen och öppna luckan ändå tillslut. Till min glädje så kom det mindre rök ut än jag hade trott. Men Danne kom in i samma ögonblick till köket å kisade lite med ögonen, så det var nog mer rök än jag märkte =)

 

"The Marin" var det nu som stod på tur att se. Actionladdad rulle med många skjutvapen och snabba biljakter. Där sitter vi och smaskar i oss 4st stora mackor var framför rullen. Dränkte strupen med Cola och avnjöt filmen. Om man känner på en stor påse med bomullstussar så fattar man hur min mage kändes efter den måltiden kan jag säga. Men varför ge sig med maten när man efteråt kan sticka ner handen i godispåsen och gräva i sig lite snask.

 

Filmen var slut och nu var det dags att skicka hem Danne för jag behövde läsa reklam på toa ett tag om man säger så. Min mage var inte kompis med mig just nu. Sen hade det vart skönt att få sova tänkte jag, men det sket sig ju uppenbarligen då jag fortfarande är vaken nu 06:30

 

Men jag ska försöka få några timmars sömn för att sen kunna fixa min deklaration via nätet. Inget jag tänker göra nu för tro mig jag behöver verkligen ha mina enstaka hjärnceller vid liv då det ska ordnas. 00:00 så MÅSTE den va klar annars får man betala extra och det är INGET jag har lust med precis.

 

Men nu är det time 4 bed så bloggen blir lite snabbskriven nu och kortare. Jag LOVAR att när deklarationen är klar så kommer en bättre blogg att skrivas. Så nu hoppas jag John Blund kommer snart så jag får sova. Daniel tack för en trevlig eftermiddag & kväll det får vi snart göra igen men då ska godistjejen nr1 vara med också från Uddevalla så vi slipper äta rubbet själv =) Men du var saknad av oss båda

 

Lev väl och ha en bra dag i solen, ses om några timmar igen/Per

image107
=)en bild säger allt


RSS 2.0